Evenimentul Zilei > Monden > Bill Gates a mai lansat una tare despre Covid-19! Este mult peste „cipurile din vaccin”
Bill Gates a mai lansat una tare despre Covid-19! Este mult peste „cipurile din vaccin”

Bill Gates a mai lansat una tare despre Covid-19! Este mult peste „cipurile din vaccin”

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a lansat recent pe blogul său o teorie cu accente apocaliptice despre Covid-19 şi schimbările climatice.

Celebrul miliardar american a lansat scenariul amintit în contextul în care recent a dezminţit o teorie a conspirației care îl avea în prim-plan.

Potrivit adepţilor respectivei teorii a conspiraţiei, el ar fi intenționat să folosească un vaccin anticovid pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor.

Inclusiv în România a penetrat acest scenariu ce pare inspirat din marile producţii science fiction de la Hollywood.

Revenind la postarea de pe blog, Bill Gates susține că „mizeria” generată de pandemie se va „întâmpla regulat” dacă schimbările climatice nu vor fi oprite.

Mogulul tech nu are dubii cu privire la faptul că, în 40 de ani, rata deceselor provocate de schimbările climatice se va potrivi cu aceea provocată de COVID-19.

Astfel, cel mai bogat om din lume în 2019 dorește ca Statele Unite să trateze schimbările climatice cu „același simț al urgenței” cu care a răspuns în pandemie.

Miliardarul a argumentat marţi că impactul schimbărilor climatice va fi mult mai grav fără acțiuni corective:

„Dacă doriți să înțelegeți ce fel de daune pot produce schimbările climatice, uitați-vă la COVID-19 și răspândiți durerea pe o perioadă mult mai lungă de timp.”

„Pierderea vieţii și mizeria economică cauzată de această pandemie sunt pe picior de egalitate cu ceea ce se va întâmpla în mod regulat dacă nu eliminăm emisiile de carbon din lume”, a spus Gates.

Acesta a mai estimat că rata deceselor cauzate de schimbările climatice ar corespunde cu aceea a pandemiei până în 2060 și o va depăși de cinci ori până în 2100.

El a completat că impactul economic al schimbărilor climatice în următoarele două deceni ar putea fi „la fel de grav ca o pandemie la fiecare zece ani”.

Gates s-a referit şi la comentariile celor care la începutul pandemiei remarcat schimbări climatice pozitive pe fondul încetinirii marilor activităţi industriale.

În cele din urmă, acestea au condus la reducerea emisiilor de carbon, dar Gates a a spus că restricțiile temporare nu sunt suficiente pentru a rezolva problemele.

„Ceea ce este remarcabil nu este cât de mult se vor reduce emisiile din cauza pandemiei, ci cât de puțin”, a spus el, arătând un raport din iulie care estimează costurile reducerilor de emisii.

„Închiderea părțillor majore ale economiei a redus emisiile cu aproape 100 de dolari pe tonă?”, a întrebat Gates pe blogul său.

„Nu. În Statele Unite, conform datelor de la Rhodium Group, acestea sunt cuprinse între 3.200 și 5.400 USD pe tonă”, a fost răspunsul.

În Uniunea Europeană cifrele sunt aproximativ aceleaşi. Cu alte cuvinte, oprirea reduce emisiile cu un cost de 54 de ori peste 100 USD pe tonă, cost considerat rezonabil de economiști.”

La sfârșitul postării sale pe blog, Gates a cerut schimbări drastice și a menționat că nu vor exista mai puţine ore la volan sau mai puţine zboruri aeriene.

„Deci, la fel cum avem nevoie de noi teste, tratamente și vaccinuri pentru noul coronavirus, avem nevoie de noi instrumente pentru combaterea schimbărilor climatice…

De moduri de a produce electricitate cu emisii de carbon zero… De alte moduri de a face lucrurile, de a produce alimente, de a ne menține clădirile reci și calde, și de a deplasa oamenii și bunurile din întreaga lume”, a spus el.

„Și avem nevoie de noi semințe și alte inovații pentru a ajuta oamenii cei mai săraci din lume – mulți dintre ei fiind agricultori mici – să se adapteze la un climat mai puțin previzibil”, a completat Gates.

Între timp, un profesor de la Universitatea Duke le-a spus miercuri parlamentarilor că SUA ar putea preveni 4,5 milioane de decese premature dacă ar lua măsuri pentru a menține creșterea temperaturii sub două grade Celsius.

Conservatorii au susținut în general că temerile climatice sunt supraestimate, citând predicții apocaliptice din decenii anterioare.

Ei susțin că toate costurile implementării reformei pe scară largă ar fi nesustenabile și ar produce pierderi masive economiei din SUA.

Green New Deal (GND), pe care Gates nu l-a menționat, a devenit ultima piatră de temelie a mișcării de mediu din SUA și a fost susţinută de liderii democrați.

sursa: Fox News