Evenimentul Zilei > Social > Bilanț negru în lume! Record absolut de noi infectări
Bilanț negru în lume! Record absolut de noi infectări

Bilanț negru în lume! Record absolut de noi infectări

Organizația Mondială a Sănătății anunţă un nou val record de infectări. Epidemia se extinde la nivel global și face tot mai multe victime.

Potrivit OMS, sâmbătă au fost raportate 294.237 de noi cazuri de COVID-19, – o valoare record pentru doar 24 de ore. Astfel, totalul persoanelor infectate a ajuns la un număr de 21 de milioane.

Ultimul raport anunţă un record de infectări

Recordul anterior a fost stabilit pe 31 iulie, când au fost raportate 292.527 de cazuri noi. Conform ultimelor date cele mai afectate țări rămân Statele Unite și Brazilia, fiind urmate de India și Rusia. Dintre ţările afectate, cel mai mare bilanţ l-a înregistrat SUA: peste 5,5 milioane de infectări, 172.000 de decese.

Bilanțul negru al deceselor continuă și el să crească, astfel la nivel mondial au fost înregistrate peste 771.000 de victime

Duminică, la nivel mondial s-au înregistrat peste 21 de milioane de cazuri de infectări cu coronavirus. Cele mai afectate țări rămân Statele Unite și Brazilia, fiind urmate de India și Rusia.

Cifra numărului de contaminări reflectă doar o parte din numărul real de cazuri, în timp ce multe ţări folosesc testele doar pentru urmărire sau nu dispun de suficiente resurse pentru a desfăşura campanii mari de depistare.


Mai citiţi şi asta: Anunţ-şoc de la OMS! „Peste 500.000 de români ar fi avut coronavirus”


 Italia a înregistrat 479 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, un număr mai mic decât cel al zilelor anterioare.

În Marea Britanie a crescut astăzi la 1.040, comparativ cu 1.012 de cazuri pozitive faţă de ziua precedentă.

Mozambicul a înregistrat încă 64 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore , ajungând la totalul de infectaţi la 2.855, şi 19 decese.

Portugalia cu încă 3 decese și 121 de cazuri noi de infecție . În acestă duminică Portugalia a îînregistrat 1.778 de decese asociate cu Covid -19, cu 3 mai multe decât sâmbătă și 54.102 infectate , o creștere de 121 de cazuri, potrivit buletinului epidemiologic lansat de DGS.

Raportul complet cu situaţia din toată lumea îl puteţi analiza AICI.


Poate vă interesează şi asta: OMS ne liniștește. Coronavirusul nu se poate transmite prin alimente


 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: