Prim-adjunct al procurorului general al României, Daniel Morar, a prezentat astăzi rezultatele activităţii DNA din perioada cât s-a aflat la conducerea acestei instituţii. El a spus că atâta timp cât politicul va fi ţinut la distanţă de anchetele de zi cu zi ale instituţiei, "atunci totul ar trebui să fie bine"
UPDATE 1. Fostul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a susţinut, miercuri, în ultima sa conferinţă de presă la DNA, că depinde de factorul politic şi de viitorul procuror şef al Direcţiei şi echipa acestuia dacă procesul privind lupta anticorupţie va fi unul ireversibil sau nu. Daniel Morar a prezentat bilanţul celor şapte ani de activitate la conducerea DNA apreciată de Comisia Europeană, arătând că indicii au crescut simţitor de la an la an, totul datorându-se determinării şi onestităţii pocurorilor anticorupţie. În acest context, Morar a precizat că menţinerea acestor indici şi a luptei anticorupţie depinde de doi factori, unul este puterea politică ce are datoria să menţină un cadru legislativ echilibrat şi constant şi care să asigure resursă logistică şi matrială, iar al doilea ţine de noul management DNA, de noul şef al Direcţiei de de echipa pe care acesta şi-o va face. Morar a susţinut că atâta timp cât politicul va fi ţinut la distanţă de anchetele de zi cu zi ale instituţiei, "atunci totul ar trebui să fie bine". După întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, Daniel Morar şi-a luat rămas bun şi de la procurorii DNA.
De la încetarea celui de-al doilea mandat, Daniel Morar a fost delegat de două ori ca procuror şef al DNA prin ordin al procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi. Potrivit legii, procurorul general al României poate semna delegarea procurorului şef al DNA pe o perioadă de şase luni, de mai multe ori, până la numirea de către ministrul Justiţiei a unei noi persoane care să candideze pentru această funcţie. Daniel Morar a fost delegat, începând cu 2 octombrie, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general pentru a asigura interimar şefia Ministerului Public prin ordin al procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi, al cărei mandat s-a încheiat la acea dată. La rândul său, Daniel Morar a delegat-o pe Laura Oprea în funcţia de procuror-şef al DNA pentru şase luni. Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar şi-a început cariera în 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Târgu-Mureş, după care, din 1992 şi până în 1994, a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 şi până în 1997 a ocupat funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Prima funcţie de conducere deţinută a fost cea de procuror-şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 şi până pe 25 iulie 2002, când şi-a dat demisia, continuând să-şi desfăşoare activitatea ca procuror al instituţiei.