Biden, avertizat că îndreaptă SUA spre catastrofă. Profeția eminenței cenușii a politicii americane

Biden, avertizat că îndreaptă SUA spre catastrofă. Profeția eminenței cenușii a politicii americane sursă: arhivă

Politica dură a Administației Biden față de Rusia și China provoacă mare îngrijorăre în rândul experților în relații internaționale. Printre cei care critică noul curs al politicii externe a SUA se numără și fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, acum în vârstă de 97 de ani.

Într-un recent seminar online organizat de Chatham House. la care a luat parte alături de fostul secretar britanic pentru afaceri externe Jeremy Hunt, Kissinger a cerut SUA să găsească soluții pentru a ajunge la un echilibru cu forțele globale existente.

„Dacă vă imaginați că lumea se angajează într-o competiție nesfârșită bazată pe dominanța oricui este superior într-un moment sau altul, atunci o prăbușire a ordinii este inevitabilă. Iar consecințele unei astfel de prăbușiri ar fi catastrofale. ”

Ne îndreptăm spre o situație de tipul celei dunaintea Primului Război Mondial

Eminența cenușie a diplomației americane, o voce ascultată atât în tabăra republicană, cât și în cea democrată, a cerut SUA să înțeleagă că nu fiecare problemă are „soluții finale”. „Dacă nu ajungem la o înțelegere cu China cu privire la acest punct (al echlibrului mondial), atunci vom fi într-o situație de tipul celei dinaintea Primului Război Mondial, în care conflictelr perene care se soluționează imediat, dar unul dintre combatanți iese din joc la un moment dat. ”

Ne puteți urmări și pe Google News

Ideea că SUA ar trebui să renunțe să-ți mai impună voința în fața tuturor celorlalte țări nu pare acceătabilă la Washington. Acest lucru este atestat de retorica dură și insultele personale pe care președintele SUA Joe Biden le adresează continuu omologilor săi rus și chinez, Vladimir Putin și Xi Jinping.

China și Rusia nu mai acceptă hegemonia americană

Această manieră de a face politică nu pare, însă, să mai impresioneze marile puteri. Înaltul oficial chinez Yang Jiechi i-a spus în față secretarului de stat american Anthony Blinken în Alaska că „Statele Unite nu mai au calificarea de a vorbi Chinei de pe o poziție de forță”. Câteva zile mai târziui, ministrul rus de externe Sergei Lavrov și omologul său chinez Wang Yi au convenit, în cadrul întâlnirii lor de la Beijing, ca Rusia și China să acționeze în comun pentru „protejarea multilateralismul, menținerea sistemului internațional cu ONU în centrul său și o ordine mondială bazată pe dreptul internațional , opunându-se ferm sancțiunilor unilaterale, precum și interferențelor în afacerile interne ale altor țări. ” uteri.Această declarație nu face decât să confirme temerile că înercarea SUA de a menâine o ordine politică unipolară acționează în favoarea Chinei și a Rusiei și accaelereazî cooperarea dintre aceste două mari, scrie site-ul globalreserch.ca.

Descoperire arheologică de senzație. Au găsi “orașul de aur” al Egiptului