"Biden a capitulat în fața Iranului!" Rechizitoriu nemilos la adresa președintelui SUA

"Biden a capitulat în fața Iranului!" Rechizitoriu nemilos la adresa președintelui SUA

Susținerea mediatică de care s-a bucurat Joe Biden în confruntarea electorală cu Donald Trump pare să se fi risipit. Chiar și unele din instituțiile de presă care l-au susținut în confruntarea electorală au devenit extrem de critice pe tema politicii externe a noului președinte.

"Implicațiile capitulării lui Biden în fața Iranului vor transmite întregii lumi un semnal cu privire la slăbiciunea americană și vor avea consecințe grave pentru pacea și stabilitatea finn Orientul Mijlociu și nu numai", scrie Fred Fleitz pe site-ul nationalinterest.org. Declarațiile administrației Biden, că la discuțiile nucleare de la Viena se fac progrese semnificative pentru a readuce Statele Unite în acordul nuclear din 2015 (Planul de Acțiune Comprehensiv Comun sau JCPOA) sunt o veste proastă pentru Fleitz din mai multe motive.

Iranul și-a impus de la bun început condițiile

Potrivit lui Fleiz, Iranul și=a impus de la bun început voința. Discuțiile sunt „indirecte”, deoarece Teheranul a refuzat să permită diplomaților săi să se întâlnească personal cu diplomații americani. Ca urmare, diplomații iranieni și americani se află în hoteluri diferite, iar diplomații europeni poartă propuneri între cele două delegații. Această negociere indirectă oferă Teheranului un mare avantaj. În primul rând, demonstrează că Biden își dorește un acord mai mult decât liderii iranieni. Aceștia Mai mult, diplomații iranieni își coordonează poziția cu alți diplomați care susțin JCPOA - Franța, Germania, Regatul Unit, Uniunea Europeană, dar mai ales China și Rusia, Drept urmare, China și Rusia au un cuvânt greu de spus cu privire la condițiile Iranului pentru revenirea SUA la acordul nuclear. Cei mai afectați sunt Israelul și vecinii Iranului din Golf, care au fost excluși în totalitate din discuții. Statele Unite au afirmat, în mod oficial, că nimic din ceea ce Israelul ar avea de spus nu va modifica poziția SUA.

Biden cedează pe toată linia

Există, de asemenea, o mare înșelăciune în ceea ce privește exact ceea ce negociază Statele Unite și Iranul. Ambele națiuni sunt de acord că Statele Unite trebuie să ridice sancțiunile impuse de președintele Donald Trump, iar Iranul ar trebui să revină în conformitate cu acordul nuclear.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dovada Potopului biblic, găsită pe Everest? Dispută dură între oamenii de știință și teologi

Iranul dorește eliminarea tuturor sancțiunilor SUA, inclusiv a sancțiunilor non-nucleare. Oficialii Biden au spus inițial că nu vor ridica sancțiunile non-nucleare, deși aparent au încurajat aliații, cum ar fi Coreea de Sud, să ridice aceste sancțiuni. Cu toate acestea, se pare că Administrația Biden se gândește să ridice o gamă largă de sancțiuni, inclusiv cele privind sprijinul acordat terorismului de către Iran, dezvoltarea rachetelor și încălcarea drepturilor omului.

La sfârșitul săptămânii trecute, diplomații lui Biden au propus Iranului „stimulente economice”. Se pare, așadar, că pe lângă ridicarea sancțiunilor, administrația Biden intenționează să plătească Teheranului pentru a se conforma JCPOA. Și în weekend, Iranul a susținut că Statele Unite au oferit un schimb de prizonieri ca parte a unui nou acord, deși oficialii Biden au negat acest lucru.

A existat un dezacord în ceea ce privește secvențierea renunțării la sancțiunile Statelor Unite și a reluării de către Iran a angajamentelor sale JCPOA. Iranul insistă că Statele Unite trebuie mai întâi să renunțe la toate sancțiunile înainte de a lua măsuri și a respins propunerile SUA pentru o abordare pe etape. Și această problemă pare să se rezolve în avantajul Iranului.â

Un acord nuclear mai bun și mai durabil e exclus

Oficialii Biden justifică ridicarea sancțiunilor impuse Iranului de președintele Trump, deoarece susțin că Teheranul va intra în schimb în deplină conformitate cu JCPOA. Ei susțin, de asemenea, că, după întoarcerea în JCPOA, Statele Unite vor angaja Iranul pentru a negocia un acord nuclear mai bun și mai durabil. Acest lucru nu se va întâmpla, însă. Iranul că nu va fi niciodată de acord să renegocieze JCPOA sau să accepte un acord ulterior. Oficialii Biden recunosc acest lucru, motiv pentru care soluționarea defectelor grave ale acordului nuclear, cum ar fi verificarea slabă și eșecul de a aborda programul iranian de rachete, nu se află pe masa discuțiilor nucleare de la Viena.

UE vrea să trecem pe insecte comestibile! “Delicatesele” vor putea fi vândute în toate restaurantele și supermarketurile

O problemă mult mai gravă este că oficialii Biden solicită Iranului să se conformeze parțial la JCPOA prin inversarea unei serii de încălcări evidente ale acordului nuclear în 2019 și 2020, cum ar fi încălcarea plafoanelor privind cantitatea și puritatea uraniului îmbogățit. Deși aceste încălcări sunt grave, Teheran le-a comis în mod deschis, ca să șantajeze comunitatea internațională pentru a face presiuni asupra Statelor Unite să adere la JCPOA.

Oficialii Biden nu vor să discute despre un număr mare de alte încălcări grave ale acordului, deoarece acestea contrazic clar ideea că acest acordul nuclear a retras SUA în 2018.

Acest lucru este clar o minciună. Serviciile de Informații germane au produs numeroase rapoarte în ultimii ani despre faptul că Iranul a încercat în secret să dobândească tehnologia armelor nucleare, încălcând JCPOA. Agențiile de informații olandeze și suedeze tocmai au publicat rapoarte similare.

Iranul a încălcat grosolan acordul nuclear

Ani de zile, apărătorii JCPOA au respins sau discreditat cu succes astfel de dovezi că iranienii au încălcat acordul nuclear. Acest lucru a devenit imposibil în 2018, după ce serviciile de informații israeliene au furat un număr impresionant de documente privind programul secret de arme nucleare al Iranului, captură care a devenit cunoscută sub numele de Arhiva Nucleară a Iranului.

Serviciu de spionaj global pentru prevenirea viitoarelor pandemii! Germania dă o lovitură geostrategică

Aceste documente indicau că Iranul a mințit Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și comunitatea internațională cu privire la programul său nuclear și că lucrările legate de armele nucleare erau încă în desfășurare în bazele nucleare pe care Iranul nu le-a declarat AIEA. Chiar dacă Iranul a distrus clădirile de pe aceste site-uri și a încercat să înlăture dovezile fizice ale muncii secrete pentru dezvoltarea armelor nucleare, inspectorii AIEA au găsit încă urme nucleare care confirmă încălcarea JCPOA.

Dar administrația Biden nu este interesată să preseze Iranul să respecte cu adevărat JCPOA. Nu-i pasă să remedieze defectele grave ale tranzacției. Nu solicită răspunsuri de la Teheran cu privire la dovezile recente ale site-urilor în care se desfășoară activități secrete de dezvoltare a armelor nucleare. Președintele Biden este atât de obsedat de obținerea unui acord care să inverseze retragerea președintelui Trump , încât este pregătit să facă orice concesie și să treacă cu vederea orice încălcare a acordului. "Drept urmare, discuțiile nucleare de la Viena sunt o farsă pe care Iranul știe o că va câștiga", scrie nationalinterest.org.