Evenimentul Zilei > Social > Bicicliștii își cer drepturile la Timișoara
Bicicliștii își cer drepturile la Timișoara

Bicicliștii își cer drepturile la Timișoara

Bicicliștii din Timișoara își cer drepturile de la începutul anului. Ei au depus admin istrației publice locale o listă cu investiţii pe care ar trebui să le realizeze în aşa fel încât infrastructura destinată circulaţiei pe două roţi să progreseze în oraşul de pe Bega.

Organizația Verde pentru Biciclete a evaluat infrastructura velo din Timișoara, timp de șapte luni, apoi a cerut primăriei investiții concrete. Ana Munteanu, reprezentanta VpB, a prezentat informaţiile colectate către primărie şi spune că a fost primit cu bine acest proiect şi că municipalitatea a anunţat că infrastructura velo va fi în prim planul administraţiei în noul an. „Aveam nevoie de un punct 0 de la care să pornim, aveam nevoie să cunoaștem situația actuală pentru ca astfel să ne formulăm cât mai articulat cererile și totodată să putem monitoriza, obiectiv, situația infrastructurii velo din Timișoara. Totodată a ținut să precizeze că în anul 2019 infrastructura velo o să fie pe lista priorităților administrației pe care o conduce”, a declarat Ana Munteanu, program manager VPB.

În urma întâlnirii din decembrie, primarul a cerut o listă cu 10 obiective realizabile în perioada următoare, iar după o consultare internă și o analiză atentă asupra modului în care s-a comunicat până acum cu PMT, echipa Verde pentru Biciclete a formulat o serie de cereri. „Considerăm absolut necesar acest dialog deschis între administrația locală și comunitatea bicicliștilor. Dacă cei din PMT au nevoie de «oamenii din teren» pentru a lua decizii sănătoase în birouri, timișorenii au nevoie de decidenți care să fie deschiși și să înțeleagă nevoile reale ale utilizatorilor de mijloace de transport alternativ. Îmi imaginez că noi toți tragem la aceeași căruță și ne dorim să avem un oraș unde traficul nu ne mai mănâncă atât de mult din timp, unde aerul are o o calitate mai bună și unde oamenii sunt sănătoși. Sper că tragem cu toții în direcția corectă”, a mai spus Ana Munteanu, program manager VPB.