Evenimentul Zilei > Actualitate > Vă mai amintiţi de bicicleta Pegas? The Guardian reînvie povestea ei – Foto în articol
Vă mai amintiţi de bicicleta Pegas? The Guardian reînvie povestea ei – Foto în articol

Vă mai amintiţi de bicicleta Pegas? The Guardian reînvie povestea ei – Foto în articol

Cine avea bicicletă Pegas pe vremea lui Ceauşescu, era ca un vis împlinit, însemna cam totul pentru un copil. Jurnaliștii de la The Guardian redau într-un articol povestea bicicletelor Pegas, marcă readusă la viață în 2012, dar care păstrează elemente ale anilor 1960.

În România comunistă, aproape toți copiii aveau o bicicletă Pegas. ”Într-o țară ruptă de lumea înconjurătoare, bicicletele fabricate de compania deținută de stat reprezentau tot ceea ce știau oamenii. După sfârșitul violent al lui Nicolae Ceaușescu, în 1989, lucrurile s-au schimbat”, scriu jurnaliștii britanici.

Bicicletele Pegas erau realizate într-o fabrică aflată în centrul țării care producea, de asemenea, arme. Jurnaliștii The Guardian fac referire și la o glumă care apăruse la vremea respectivă: un muncitor fura componente pentru a-i construi fiului său o bicicletă și oricât le-ar fi asamblat făcea o pușcă.

Unsprezece ani mai târziu, patru tineri au luat decizia de a recrea bicicletele copilăriei lor și au adaptat designul la secolul 21. Ideea le-a venit după ce unul dintre ei căuta înlocuitor pentru bicicleta de import care îi fusese furată. Prin aceste biciclete, spune unul dintre cofondatorii companiei, Andrei Botescu, sunt înviate amintiri din copilărie.

„După revoluție, nimeni nu a apreciat produsele românești, dar acum situația se schimbă. Aceste biciclete seamănă acum cu amintirile din copilărie. Parțial este vorba despre întoarcerea la rădăcini", spune Andrei Botescu, unul dintre co-fondatori și directorul general al companiei Pegas.

Noua bicicletă Pegas:

Imagini pentru bicicleta pegas poze

Noua echipă Pegas s-a bazat, inițial, pentru componente pe fabricanți străini, însă acum compania vrea să instaleze utilaje de producție la Zărnești, orașul în care bicicletele originale erau produse.

Multe dintre bicicletele noi Pegas au fost cumpărate de românii care trăiesc în străinătate, însă acum compania vizează clienți de alte naționalități, în special britanici, mai scrie activenews.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.