Evenimentul Zilei > Monden > Biblioteca lui Bill Gates ascunde cea mai scumpă carte din toate vremurile. Cât l-a costat pe miliardar. FOTO
Biblioteca lui Bill Gates ascunde cea mai scumpă carte din toate vremurile. Cât l-a costat pe miliardar. FOTO

Biblioteca lui Bill Gates ascunde cea mai scumpă carte din toate vremurile. Cât l-a costat pe miliardar. FOTO

Miliardarul Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, are în posesia sa cea mai scumpă carte din toate timpurile, achiziționată de omul de afaceri în anul 1994.

Una dintre reședințele lui Bill Gates, din Medina, a șaptea cea mai bogată zonă din Statele Unite ale Americii, găzduiește o bibliotecă în care se află cea mai scumpă carte din lume: Codex Leicester, un celebru manuscris al lui Leonardo Da Vinci, pe care miliardarul a cumpărat-o în anul 1994.

Cum arată casa lui Bill Gates, Xanadu 2.0

Proprietatea omului de afaceri din Medina, denumită Xanadu 2.0, a fost ridicată pe durata a șapte ani, iar Bill Gates a investit în ea 63 de milioane de dolari. Terenul, achiziționat în anul 1988, a costat 2 milioane de dolari. Conacul a fost construit cu brazi Douglas, vechi de 500 de ani.

Dan Callister/Newsmakers

Reședința prezintă 6 bucătării, 24 de băi, o sală de mese care poate găzdui peste 200 de persoane, conform retetesivedete, precum și o sală de teatru. Interiorul sălii de mese prezintă și un șemineu din calcare, alăturat unui perete de 2.300 de metri pătrați al sălii. Pe un alt perete al acesteia, se află un ecran video de dimensiuni surprinzătoare.

Conacul prezintă și o piscină cu propriul sistem audio subacvatic, de aproape 20 de metri. O suprafață de 2.500 de metri pătrați a reședinței este dedicată exercițiilor fizice și prezintă o trambulină uriașă, o saună, vestiare și o baie de aburi.

Cât a plătit Bill Gates pentru manuscrisul lui Da Vinci

Conacul mai prezintă și o bibliotecă imensă, care găzduiește cea mai scumpă carte din toate timpurile: Codex Leicester, un manuscris al lui Leonardo da Vinci, pe care omul de afaceri l-a cumpărat în anul 1994 și pentru care a plătit 30, 8 milioane de dolari, potrivit Capital.

Potrivit unui videoclip publicat pe pagina de Facebook a afaceristului Bill Gates, manuscrisul are 72 de pagini și a fost redactat între anii 1506-1510, la Florența și Milano. Cartea reprezintă o „agendă” a lui Leonardo da Vinci și prezintă notițe și diagrame, desene și schițe realizate de faimosul pictor.

În carte, inventatorul a notat și detalii referitoare la Pământ, Lună și Soare. El a mai scris și diverse despre fenomene meteo, despre geologie. În carte pot fi citite și notițe cu privire la posibile invenții ale lui Da Vinci.

Biblioteca miliardarului Bill Gates include variate cărți, unele dintre ele foarte rare. Afaceristul a împrumutat manuscrisul Codex Leicester, de-a lungul timpului, mai multor muzee din întreaga lume, pentru a fi expus publicului.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: