Evenimentul Zilei > Sport > Bianca Andreescu a abandonat finala de la Miami! A suferit o nouă accidentare
Bianca Andreescu a abandonat finala de la Miami! A suferit o nouă accidentare

Bianca Andreescu a abandonat finala de la Miami! A suferit o nouă accidentare

Bianca Andreescu a fost nevoită să abandoneze în ultimul act de la Miami Open. Canadianca cu origini româneşti a acuzat, din nou, probleme fizice şi s-a retras în setul secund al finalei cu Barty. 

Bianca Andreescu a rezistat mai puţin de o oră pe teren, în confruntarea cu numărul unu din clasamentul WTA, australianca Ashleigh Barty. După ce a pierdut setul întâi al finalei de la Miami (3 – 6), tânăra tenismenă în vârstă de douăzeci de ani a început să se confrunte cu probleme medicale pe parcursul celui de-al doilea set.

Andreescu a resimţit dureri puternice la gleznă şi a solicitat intervenţia staff-ului medical, la scorul de 0 – 3. Jucătoarea de 1,70 metri, aflată, în prezent, pe locul nouă în ierarhia WTA, nu şi-a revenit nici după acest time – out medical şi a luat decizia de a abondona partida, un game mai târziu.

Canadianca, mulţumită de evoluţiile sale din Florida

Chiar dacă a părăsit terenul cu ochii în lacrimi, Andreescu e mulţumită de parcursul său lung din această ediţie a competiţiei din capitala statului Florida. Sportiva născută, din părinţi români, în provincia Ontario îşi face, de asemenea, speranţe că recuperarea sa nu va fi una de lungă durată.     

„Acesta nu e modul în care mi-aş fi dorit să închei turneul de la Miami, dar sunt foarte recunoscătoare că am ajuns până în finală. A fost grozav să evoluez aici” a declarat Andreescu, la sfârşitul disputei cu Ashleigh Barty. 

Barty o încurajează pe Bianca Andreescu

În urma acestui succes repurtat pe suprafaţa rapidă de la Miami, Barty îşi păstrează poziţia de lider în circuitul feminin. Australianca de 24 de ani e tristă că Bianca Andreescu nu a putut duce această întâlnire până la capăt şi are încredere că tenismena din Canada va avea forţa necesară pentru a depăşi şi acest moment dificil din cariera sa.  

„E crunt faptul că Bianca e, din nou, accidentată. Îmi pare rău că, deşi e foarte tânără, a avut deja atât de multe accidentări. Nu aşa aş fi vrut să câştig acest meci. Bianca, sper să te recuperezi rapid! A fost interesant să împart terenul cu tine pentru prima dată, dar sunt sigură că vor mai urma multe alte meciuri” a fost prima reacţie a jucătoarei din Australia, după ce a ridicat trofeul deasupra capului.