Cătălin Rădulescu susține că a primit amenințările pe Facebook după ce declarase că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui împrăștiați cu tunurile cu apă și că păstrează arma de la Revoluție pe care ar putea-o folosi orcând
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, zis „Berlusconi de Pitești”, s-a plâns, ieri, că, după ce a acordat un interviu unui cotidian central, a primit 150 de amenințări cu moartea pe Facebook. „Dimineață mi-am contactat avocații, 150 de persoane care mi-au dat numele lor - în Codul penal este pușcărie de la 3 la 5 ani amenințarea cu moartea, am făcut plângere penală, vor fi audiate aceste 150 de persoane”, a declarat Rădulescu.
Colecționar de arme
Cătălin Rădulescu i-a amenințat, în interviu, pe protestatarii din Piața Victoriei: „De ce mai stau ca proștii, acolo? N-au treabă? N-au serviciu? N-au copii? Pentru ce se mai duc oamenii în Piața Victoriei și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă?!”, Mai mult, el a spus că și-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluție și e pregătit să o folosească din nou. „Eu arma cu care am tras la Revoluție mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o țin acasă ca și armă de panoplie. Am certificat de colecționar, nu o să mi-o ia nimeni în viața vieților și o țin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat”, mai declara deputatul PSD de Argeș. Întrebat dacă se gândește să iasa să tragă în Piața Victoriei, a răspuns: „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu și riscul meu și hotărârea mea în momentul ăla”.
După ce poliția s-a sesizat, “Berlusconi” a întors-o: “Eu sunt colecționar, am niște arme, dar n-am tras în viața mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt și colecționar”. Numai că declarația de interese depusă la Parlament îl contrazice, este membru fondator în două asociații de vânători. Mai mult, la Revoluție era student în Timișoara: „Cum să nu trag? Trăgeam și eu, așa, la întâmplare”. Polițiștii din Argeș îl cercetează, acum, pe Rădulescu, în conformitate cu Legea 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor, el deținând, în realitate, o armă artizanală și una de vânătoare.
Nemulțumit de indemnizații
Președintele Klaus Iohannis l-a decorat anul trecut pe deputatul PSD de Argeș cu medalia „Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant”. Rădulescu este nemulțumit de indemnizația sa de revoluționar pentru că este „una de doi bani, de mizerie”, dar nu renunță la ea pentru că este dreptul lui. Și indemnizația de parlamentar este prea mică pentru valoarea sa: „Pentru cei 5.000 de lei de mizerie fac suficientă treabă în țara asta... Nu mă descurc. Eu îmi folosesc dividendele pe care le iau la sfârșit de an din compania mea ca să-mi plătesc motorina”.
Organizator al Mineriadei din 13-15 iunie
În iunie 1990, la 28 de ani neîmpliniți, era cel mai tânăr deputat, ales pe lista FSN. Nicolae Secelean, vicepreședintele FSN Argeș, povestește despre acele zile tragice: „Pe 13 iunie, în jurul orei 11, în fața sediului din strada Negru Vodă se adunaseră 3-400 de oameni în urma apelului disperat făcut de domnul Iliescu la televiziune. La un moment dat, domnul președinte Cătălin Rădulescu m-a sunat de la București și m-a întrebat care este atmosfera în Pitești. I-am comunicat că avem foarte multă lume care vrea să meargă la București. Atunci dumnealui a spus că va lua legătura cu primarul și prefectul să ne pună la dispoziție autobuze. În jurul orei 13 au sosit cinci autobuze articulate de la IJTL Argeș cu care am plecat la București”.