Beneficiile pe care le are râsul asupra sănătății. Studiile arată cum se pot ameliora bolile foarte grave

Beneficiile pe care le are râsul asupra sănătății. Studiile arată cum se pot ameliora bolile foarte grave

Râsul este extrem de important pentru a avea un organism cât mai sănătos și poate să ajute și pentru ameliorare bolilor care dau mari bătăi de cap.

„O zi fără să râzi este o zi pierdută”, este o vorbă care își găsește fundament și în ceea ce privește organismului. Râsul este obligatoriu pentru păstrarea sănătății și a unei stări de spirit optimiste.

Studiile cercetătorilor despre beneficiile râsului

În urma cercetărilor, oamenii de știință au dovedit faptul că terapia de râs îmbunătățește sănătatea generală și sănătatea anumitor organe. Prin urmare, distracția reduce nivelul depresiei și are un efect pozitiv asupra bunăstării pacienților cu cancer ginecologic.

Oamenii de știință din Turcia, de la Universitatea Hacettepe, au descoperit că râsul are un efect pozitiv asupra sănătății pacienților care au vârste înaintate și sunt grav bolnavi. Khasya yoga și practica râsului de grup îmbunătățesc funcțiile fizice, precum și indicatorii psihosociali la persoanele în vârstă, transmite mir24.tv, citat de hotnews.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorul Kira Glinka a afirmat că râsul are un efect benefic asupra vaselor sangvine și organele respiratorii și asta pentru că, în timpul acestui proces se îmbunătățește alimentarea cu sânge a organelor și țesuturilor.

Respirația noastră se accelerează, inspirația se prelungește și devine mai profundă

„De fiecare dată, atunci când râdem, respirația noastră se accelerează, inspirația se prelungește și devine mai profundă, iar expirația este mai scurtă. Respirația frecventă și profundă ajută la îndepărtarea mucusului din bronhii și, prin urmare, persoana care râde poate începe să tușească. Se accelerează de cîteva ori schimbul de gaze”, a afirmat Kira Glinka.

De asemenea, oamenii de știință din cadrul universității Loma-Linda din California au descoperit că în timpul râsului crește producția de anticorpi. Stanley Tan, endocrinolog explică: „toți acești neuro-hormoni se comportă precum o orchestra, fiecare instrument cânta o notă specială. Râsul face întreagă orchestra mai melodică, mai armonioasă. Cu alte cuvinte: râsul stabilește un echilibru între toate componentele sistemului imunitar.”

Metodă yoga dezvoltată prin râs

Inclusiv râsul fără motiv sau cel deprins este eficient. Ilona Papousek, profesoară de neuropsihologie în cadrul Universității Graz, a coordonat un studiu cu pacienți care au suferit atacuri cerebrale și care timp de patru săptămâni au practicat yoga prin ras, ajungând în cele din urmă că tensiunea arterială măsurată să scadă, în comparație cu un alt grup care nu practică aceste exerciții.

Medicul indian Madan Kataria a dezvoltat această metodă yoga prin râs, numit și Hasya Yoga în anul 1995. Metodă combină anumite tehnici ale râsului voluntar, fără motiv cu exercițiile de respirație Hatha-Yoga, conform alphega-farmacie.ro.