PĂZIŢI GRANIŢA. Condamnarea fiului de milionar vine, izbăvitor, după campania EVZ despre o muşamalizare grosolană.
Norocul lui Darius Ţânţaş şi toţi banii din lume nu l-au mai putut salva de la un verdict normal pentru fapta care a comis-o. A băut non-stop, cu zeci de martori de faţă
În dimineaţa zilei de 7 septembrie 2008, Darius Ţânţaş se întorcea spre casă, la volanul maşinii sale, un Mercedes CLS 63, dintr-un club unde a băut non-stop.
În jurul orei 5.15, a lovit din spate, cu o viteză de 167 de kilometri la oră, un alt autoturism condus regulamentar de Grigore Borhidan. În urma impactului, Borhidan a decedat pe loc. După patru ani de procese, cu sentinţe peste sentinţe care au întors cazul spre rejudecare, ieri Tribunalul Satu Mare a emis un verdict.
A fugit din spital, încălcând procedurile
În sală au fost prezenţi, Vasile Şomle, tatăl victimei, şi beizadeaua Darius Ţânţaş. La aflarea verdictului, Vasile Şomle s-a declarat nemulţumit şi a acuzat presiunile pe care familia Ţânţaş le-a făcut asupra magistraţilor. De partea cealaltă, Darius Ţânţaş a plecat nervos fără să mai asculte până la sfârşit pronunţarea.
După accident, beizadeaua a fost dusă de urgenţă la spital cu fractură deschisă. Când a fost internat, era ora 6.20 dimineaţa. Deşi medicii aveau obligaţia să îi preleveze probe de sânge, au amânat să facă acest lucru pentru o oră şi jumătate. Singura probă de sânge figurează în registrele medicale la ora 7.40.
Apoi, Darius Ţânţaş a fugit din spital cu ajutorul rudelor, fiind transportat în Germania, unde a fost operat. Rezultatul de la analiza probei de sânge indica o alcoolemie de 1.10 grame la mie în aerul expirat.
Faptul că Darius Ţânţaş a fugit din spital, l-a ajutat foarte mult în faza de urmărire penală, unde procurorul Aurel Vălean a spus că nu se poate reţine faptul că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice deoarece nu i-a fost recoltată a doua probă de sânge. Tertipul i-a folosit până ieri, când, în sfârşit, s-a făcut dreptate. MAI BINE MAI TÂRZIU
Proces corect: toţi martorii au fost reaudiaţi Avocatul Vasile Ghere, care a reprezentat familia victimei, s-a luptat din răsputeri pentru a învinge influenţa pe care familia Ţânţaş o are asupra justiţiei din Satu Mare. A fost nevoie de patru ani de procese pentru a obţine o sentinţă cu executare. În primele faze a procesului, Judecătoria Satu Mare şi Tribunalul Satu Mare l-au condamnat pe Ţânţaş doar cu suspendare. Apoi, Curtea de Apel Oradea a decis rejudecarea procesului deoarece trebuie clarificată chestiunile conducerii sub influenţa alcoolului. "La rejudecare am dat peste un complet normal. Au fost reanalizate toate probele, s-au reaudiat medicii şi poliţiştii. Darius Ţânţaş mai avea o suspendare de un an", explică avocatul. Citiţi şi:
- Dosarul Ţânţaş: cea mai grosolană muşamalizare a unei crime pe şoselele din România