Becali şi Vadim Tudor, de la "planeta maimuţelor curentate" la "camarazi" în alegeri. Evoluţia unei relaţii cu năbădăi!

Becali şi Vadim Tudor, de la "planeta maimuţelor curentate" la "camarazi" în alegeri. Evoluţia unei relaţii cu năbădăi!

De la dragoste la ură şi injurii şi din nou la declaraţii de dragoste electorală. Relaţia politică dintre liderii PRM şi PNG, C.V. Tudor şi Gigi Becali poate fi asemuită cu cea a doi îndrăgostiţi copleşiţi de fiorul alegerilor. Cei doi politicieni au făcut uneori deliciul presei trecând de declaraţiile pline de caramederie la cuvinte grele şi invenctive aruncate cu patos la fileu. Timpul şi mai ales interesul şi nevoia de supravieţuire politică i-au adus pe cei doi lideri din nou în aceeaşi barcă şi la atitudini mult mai cordiale.

Becali, elogii spre "camaradul" Vadim. Runda a doua: "Omul ăsta m-a scăpat din puşcărie" "Nu ştiu ce va fi. Sunt un om credincios. Şi când cade un fir de păr Dumnezeu este. Este un pas important, nu unul de 2 lei, care poate hotărî noua conducere a ţării.. Zic că poate Dumnezeu a vrut ca astăzi să fie aşa. (…) Eu am intrat alături de un frate mai mare. C.V. Tudor. Eu voi fi un camarad alături de el. Candidaţii îi vom stabili în comun, dar mai mult Corneliu Vadim Tudor, că el este fratele mai mare, el hotărăşte, iar eu mă supun. Omul ăsta până la urmă m-a scăpat din puşcărie, ştiu eu dacă nu mă lăsau acolo dacă nu venea Vadim să mă pună candidat la europarlamentare? Aşa a vrut Dumnezeu, acest om mi-a întins o mână când am fost în temniţă. Dacă nu era Vadim, puteam să fiu condamnat. Dacă acum sunt europarlamentar ăştia nu-şi permit să mă condamne pe nedrept. Vadim m-a ajutat, mi-a întins o mână când mi-a fost mai greu în viaţă. Recunoştinţa rămâne în sufletul meu toată viaţa", l-a lăudat vineri Becali pe C.V. Tudor, ridicat la grad de "camarad" după anunţarea alianţei PNG - PRM pentru alegerile locale şi parlamentare. În aprilie 2009, cei doi politicieni ştergeau cu buretele trei ani presăraţi de injurii, acuzaţii şi trimiteri reciproce la anumite spitale de psihiatrie cu care s-au blagosvlovit reciproc. Culmea a fost că liderul PRM a fost cel care i-a profeţit “mafiotului" din Pipera că va ajunge la puşcărie. “Bolnavul psihic" cu milionul de dolari şi menajeria din casa “Tribunului" Războiul dintre cei doi a pornit încă de la începutul anului 2006, atunci când PNG a preluat o felie importantă din nişa electorală naţionalistă pe care se baza PRM. Sondajele care îl plasau pe Becalii cu mult înainte sa în opţiunile românilor au ridicat tensiunea lui C.V. Tudor care a început la acea vreme să tune şi să fulgere pe la tot felul de televiziuni la adresa “golanului, vagabondului" din Pipera care îndrăzneşte să trateze cu el de la egal la egal posibilitatea unei colaborări electorale.

Atunci, ideea unui posibil parteneriat între cele două formaţiuni politice l-a enervat peste poate pe tribunul care se mai credea încă pe val. "El e mic în faţa mea, domnule. Îmi spune el mie «bă Vadime»? Cum e posibil aşa ceva? S-a întors lumea cu fundul în sus? Să-şi vadă de treaba lui, pentru că voi avea o replică de se spânzură. Cu toţi banii lui şi cu toţi bătăuşii lui, să stea acolo în Pipera, vine la oraş ca un golan... Nu o să intre în Parlament. Aşa-zisul PNG nu va intra în Parlament niciodată, îşi îndepărtează oamenii. Ridică el ochii la oameni ca mine? N-are simţul măsurii. Eu l-am tratat omeneşte şi de-odată i se îngroaşă venele în faţa mea. N-am ce vorbi cu derbedeul ăsta. Să-l ia mama dracului de hoţ, care a vrut să-mi dea un milion de dolari să-l bag în Parlament. Vagabondul dracului!", decreta atunci Corneliu Vadim Tudor, care a formulat rapid şi un diagnostic medical în cazul Becali: cel de " bolnav psihic" posesor de “creier de maimuţă".

"Într-adevăr eu am fost acolo la el, la partid, şi am fost de două ori pentru că erau oameni care spuneau «să faci alianţă cu Vadim Tudor». M-am dus să negociez poate o alianţă. (...) Am discutat la el în birou, a vorbit numai el: «băi băiatule, eu te bag în Parlament, te fac senator.» Ăsta nu e sănătos la cap. El negocia singur cu el. Ăsta e irecuperabil, omul este bolnav. Ce să fac eu cu ăsta? Dacă ar fi ţara toată ca el, într-adevăr am fi o ţară de handicapaţi. El nu e sănătos mintal. Ce să-mi facă mie papagalul ăsta? O să scrie în România aia a lui Mare, pe care nu o citesc decât 17 inşi, o să scrie tâmpeniile lui, o să citesc şi eu şi o să râd că zice el că am furat Steaua. Jur pe familia mea şi pe ce am eu mai scump că nu am vrut să-i dau un milion de dolari să mă bage în Parlament. Omul ăsta fabulează, nu e sănătos. Dacă el trăieşte cu câinii în casă şi cu pisicile şi vorbeşte cu ei, are 25 de câini în apartament. M-am gândit să fac o coaliţie cu el şi apoi să-i fur partidul ăla al lui, că acolo sunt oameni de bună-credinţă şi să-l ţin şi pe el. Partidul România Mare degeaba îl iei fără Vadim. Vroiam să-l folosesc şi să preiau eu partidul. (...) Îi dau o palmă şi îl bag sub masă, îi dau o palmă, dar mi-e frică că moare. E tribunul câinilor şi al pisicilor. Are vrăjeală", a sunat replica dispreţuitoare a lui Becali. “Vagabondul cu pupile mărite", candidat pentru puşcărie, versus “diavolul bun de exorcizat" Din gura şi penelul lui C.V. Tudor au început să curgă imediat injuriile. "Turbează. E bun de dus acum într-o cămăşuţă de forţă", "Gigi ţânţarul", “un rahat cu ochi", “vagabond", “golănaş de mahala, cu vene îngroşate la gât", “un mafiot", “el va intra la puşcărie", toate aceste sintagme au colorat evoluţia limbajului lui CV Tudor la adresa lui Becali. “Este studiat de medici de la Spitalul 9. Nu bag mâna, în foc dar cred că se droghează. Are pupilele mărite şi are un comportament deviant. Ce caută ăsta în societatea noastră? El va intra la puşcărie. (...) El este un fost bişniţar de mahala. (...) Un putregai. (...) Când termini la 20 de ani, ai 4 la română, eşti corijent la matematică, nu mai poţi să ai pretenţii că eşti Mihai Viteazul", mai plusa C.V. Tudor.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Handicapatul ăsta care are două clase mai mult ca trenul care paşte oile pe tăpşan se visează Războinicul Luminii, Principele lui Machiavelii, Pazvante Chioru, Mihai Viteazu călare pe breazu", decreta, cu altă ocazie, liderul PRM prin aprilie 2008. "Acest vânzător de iaurt a pus mâna pe cel mai mare club de fotbal din ţară, dar eu îl voi face să plece de la această echipă. E timpul ca Becali să dispară", susţinea, altădată, CV Tudor ca după aceea să supraliciteze: “Becali nu e, de fapt, decât o maimuţă curentată. O maimuţă beată, ăsta e Becali".

Periodic, săptămânalul “România Mare" dedica largi pamflete lui Gigi Becali. Unul dintre cele mai dure intitulat “Moarte banditului Gigi Becali!", cu adăugirea “fireşte, din punct de vedere politic" era deschis cu fotografia latifundiarului, încadrată de patru cruciuliţe.

În paralel, patronul din Pipera a trecut de la ameninţări la ironie. De la "Vreau să-i spun nenorocitului ăstuia de om să nu-mi apară în faţă că, altfel, am să-i rup botul", Becali a revenit considerându-l pe liderul PRM “un bolnav, un diavol, bun de exorcizat". “Eu mă joc cu el ca şoarecele şi pisica. E vai de mama lui", se amuza la un moment dat liderul PNG. “E posedat de diavol. E nebun. (...) O să încerc să îl scot din viaţa politică, să scap România de acest cancer veninos care se numeşte Vadim", mai profeţea Becali. De la înjurături, la pupături. Prima rundă Începând cu luna august 2008, Vadim Tudor avea să revină la sentimente mai creştineşti. "Eu îl simpatizez pe puştiul ăsta, nu mă interesează banii lui, să se spele cu ei pe cap, însă eu cred că într-un Parlament plin de oameni fără Dumnezeu ar putea să intre un cioban român care a plătit nişte biserici şi a dat bani la biserici", spunea Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM i-a luat apărarea şi în cazul "valiza". "Una este să premiezi o echipă (...) cu care nici nu eşti în competiţie, în meci direct, şi alta e să dai mită. Ce e asta, corupţie pasivă?", declara senatorul PRM. Armistiţiul dintre cei doi a fost anunţat de liderul PRM după ce în luna octombrie a anului trecut Gigi Becali şi-a deschis un blog, deşi declara că "globurile sunt controlate de securiştii de la SRI şi SIE" şi că Internetul e "unealta Satanei". Ca urmare, C.V. Tudor a anunţat că nu o să îl mai atace pe "puştiul ăsta", care nu ştie dacă "a ieşit pe glob sau pe blog". De la această stare de lucruri la colaborare nu a fost decât un pas. La începutul lunii aprilie 2009, liderul PRM a arătat că l-a convins pe Gigi Becali să accepte "mâna frăţească ce i-a fost întinsă", să intre în PRM şi să candideze de pe locul doi pe lista pentru europarlamentare. "Mă iubeşte, mă pupă şi că va fi bine şi că are un moral bun şi noi contribuim la moralul lui" a spus CV Tudor , referindu-se la un mesaj pe care “simbolul cu suflet curat" Becali I l-ar fi transmis din arest. În primăvara lui 2009, când Gigi Becali era arestat, Vadim Tudor a profitat de valul public uriaş de simpatie născut în jurul soartei patronului Stelei pentru a anunţa includerea lui Becali pe listele PRM de candidaţi la europarlamentare. Atunci, Vadim Tudor a precizat că a decis să-i întindă "o mână frăţească lui Gigi Becali" şi să-i ofere, “confratelui", "în mod idealist şi dezinteresat, locul 2" pe lista PRM pentru alegerile europarlamentare, el explicând că propunerea PRM este "o şansă" pentru Becali.

"Rog să se aprecieze idealismul nostru: i-am intins o mână lui Becali să-l plesnim peste bot pe Basescu", plusa atunci C.V. Tudor, care îşi rezerva pentru sine primul loc pe listele europarlamentare pentru "a trage lista în sus"! “Confratele" din Pipera, redevenit “banditul Căcărează" Mişcarea i-a adus tribunului aflat într-un con de umbră succesul scontat: a intrat braţ la braţ cu Becali în Parlamentul European. Cu mandatele de europarlamentari în buzunare, armonia dintre cei doi s-a destrămat. A urmat o nouă ruptură şi un război verbal cu presa pe post de mesager între orgoliile vadimiste şi cele becaliene. "Maimuţa curentată", “banditul Căcărează", "sifiliticul", "un bolnav psihic în criză", "un cretin", un "drogat", "aschimodia fricoasă", au fost doar câteva din noile invenctive turnate de CV Tudor în direcţia lui Becali. Cu alt prilej, Vadim refuza să mai stea de vorba cu “unul care n-are bacul". În replică, Becali şi-a scos de la naftalină diploma de absolvire a liceului, şi a anunţat că este şi student la facultate. “Esti un rahat cu ochi, vagabondule!", a sunat apostrofarea tribunului, arătând câtă apreciere are faţă de studiile fostului “confrate". Citiți și:

  • Gigi Becali, pus să-și ceară scuze
  • Cristian Preda: "Singura contribuție pozitivă a lui Becali în politică ar fi tăcerea"
  • Supărat pe Cristian Preda şi "Sulfamida" Barbu, Becali se aliază cu C.V. Tudor: PDL a ţinut coada în sus!