Becali l-a vandut "din gura" pe Dica la Benfica

Patronul Stelei a anuntat ca si-a cedat cel mai valoros jucator contra sumei de patru milioane de euro. Lusitanii au neagat insa transferul.

Mijlocasul Nicolae Dica (27 de ani), cel mai valoros fotbalist din lotul Stelei, va imbraca tricoul echipei portugheze Benfica Lisabona (formatie care l-a inregimentat pe internationalul de tineret Laszlo Sepsi, adus de la Gloria Bistrita contra sumei de 1,8 mi-lioane de euro), a anuntat ieri Gigi Becali, patronul din Ghencea.

Acelasi Becali sustine ca, pentru a-l avea pe Dica, lusitanii s-au aratat dispusi sa achite celui mai titrat club din Romania patru milioane de euro, ceea ce ar stabili, daca informatia ar fi corecta, un nou record in privinta sumei de transfer pe care o echipa din strainatate o scoate din buzunar pentru un fotbalist din Liga I. Actualul record ii apartine lui Ionut Mazilu, fotbalist vandut vineri seara de Rapid la Dnepr Dneptropetrovsk, liderul din Ucraina, cu 3,7 milioane de euro. 

Disperati sa scape de el

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai ca ieri clubul Benfica a postat pe site-ul sau oficial un comunicat in care neaga existenta tratativelor pentru roman! „Nu exista niciun interes pentru acest jucator. Cei de la Steaua vor doar sa-i creasca pretul”, au raspuns, prompt, portughezii. Graba cu care Becali a trambitat transferul inainte ca el sa  fie anuntat de catre clubul cumparator se explica prin dorinta latifundiarului de a scapa cu orice pret de fotbalist.

Steaua incearca de mai multa vreme sa-i faca vant lui Nicolae Dica din Ghencea, desi evolutiile acestuia aduc lumina in jocul echipei. In repetate randuri, patronul Gigi Becali l-a descris pe jucator ca pe „oaia”neagra” a formatiei, aducand ca argument suprem faptul ca fostul pitestean nu mai poate progresa. Nu este mai putin adevarat ca si Dica isi doreste sa scape de cosmarul de la Steaua si sa prinda un contract afara. Dica ar vrea sa se desparta grabnic de Steaua, prilej pentru a-si implini visul de a evolua la o trupa cu nume din Europa.

El a ajuns la Steaua acum patru ani si i-a costat pe „militari” numai 200.000 de euro. De-atunci, „Dicanio” a indurat multe. „E un rahat de jucator”, l-a jignit Gigi Becali. In ianuarie 2007, mijlocasul a suferit o ruptura de ligamente la genunchi si a urmat „transferul” in Italia, dar nu la vreo echipa, ci la clinica din Bologna. Perioada de recuperare i-a adus o alta veste trista. Tatal sau a decedat inainte de a-si vedea fiul jucand la o mare echipa din Vest.

Goian, urmatorul pe „lista neagra”

Nicolae Dica va evolua in urmatoarele patru sezoane la Benfica, daca ar fi sa-i dam crezare exaltatului Becali. „L-am dat pe Dica! Mai ramane doar de stabilit salariul baiatului! Suma de transfer este de patru milioane de euro. Cu banii pe care-i voi lua pe el, n-o sa cumpar alti jucatori la Steaua, ci o sa-i cheltuiesc eu asa cum stiu mai bine!”, ni s-a laudat ieri patronul Stelei. Urmatorul jucator pe lista plecarilor de la Steaua intocmita de Gigi Becali este fundasul Dorin Goian. „Va pleca pe 7-8 milioane”, i-a fixat deja patronul pretul.

Planuri cu Ionescu si Costea

De ce vrea Becali sa-l vanda cat mai iute pe Dica? Apropiati ai latifundiarului ne-au dezvaluit ca Gigi a pus la cale un plan, iar patru milioane de euro reprezinta exact suma pe care i-a promis-o lui Adrian Mititelu pentru a-i putea lua de la Universitatea Craiova pe atacantii Florin Costea si Andrei Ionescu!

Realizarea celor doua transferuri depinde de banii care urmeaza sa intre in contul Stelei dupa cedarea lui Nicolae Dica la un club din strainatate.

COLONIZAM PORTUGALIA

Se face Benfica romena?

Dincolo de vorbe goale, in Liga I s-au efectuat recent cateva transferuri rasunatoare. Jucatorii n-au mai asteptat Euro 2008, competitie care le-a fi crescut cota, in eventualitatea unor prestatii concludente. Vineri seara, Rapid si Dnepr Dneptropetrovsk au batut palma pentru trecerea lui Ionut Mazilu. Sambata, Laszlo Sepsi a ajuns la Lisabona, unde ieri a fost prezentat oficial la Benfica, pentru ca acum, Nicolae Dica sa le fie bagat pe gat „vulturilor”.

Tot conform zvonurilor, Benfica mai curteaza un roman: pe Bogdan Lobont. Acesta, mai chibzuit, dar si bazandu-se pe faptul ca va fi titular in meciurile din „grupa de soc” de la Campionatul European, si-a amanat pentru la vara plecarea de la Dinamo. Daca transferurile lui Dica si Lobont se vor concretiza, formatia lui Camacho ar deveni un fel de „Benfica romena”, dupa modelul lansat de Mircea Lucescu, cel care reusise sa puna bazele in Italia unei „Brescia rumena”.

Sub comanda lui „Il Luce” s-au aflat, concomitent, Gica Hagi, Florin Raducioiu si Ovidiu Sabau, pentru ca, mai apoi, sa fie inregimentati Dorin Mateut si Danut Lupu. La Benfica, antrenor este spaniolul Jose Antonio Camacho, despre care nu se poate spune ca este un mare fan al romanilor din moment ce tocmai un conational de-al nostru, Marius Lacatus, i-a provocat retragerea din activitatea de jucator, accidentandu-l grav.

Schimb intertari de jucatori

In timp ce Liga I invata portugheza (s-au format deja doua „colonii” in campionatul intern, una la CFR Cluj si alta la Pandurii Targu-Jiu), lusitanii incep si ei sa buchiseasca limba romana. Numai ca, in timp ce liderul CFR Cluj si codasa Pandurii Targu-Jiu cumpara jucatori portughezi de mana a doua din campionatul lusitan, marile forte fotbalistice din Lisabona aduc jucatori romani bine cotati.

S-a accidentat Habibou!

Pe cale sa ramana fara cel mai important jucator al ei (Dica), dar si fara cel de-al doilea marcator al echipei (Dorel Zaharia), pus pe lista de transferari, Steaua a primit ieri o alta lovitura grea. Nou-venitul Habib Habibou s-a accidentat la antrenamentul de ieri-dimineata si va lipsi cateva zile de la pregatiri.

Oficialii vicecampioanei anunta intariri „la kilogram”. „In 10 zile, Lacatus va avea in pregatiri doi-trei atacanti”, s-a laudat Becali.

PE PRIMA PAGINA

Sepsi, anuntat cu surle si trambite

Cotidianul portughez „A Bola”, apropiat echipei Benfica Lisabona, a anuntat ieri, pe prima pagina, transferul lui Laszlo Sepsi in Portugalia. Langa poza internationalului tricolor de tineret, publicatia lusitana a precizat: „Romanul considera ca a semnat pentru „un mare club al Europei”„.

Sub numele fotbalistului este redata o declaratie a acestuia: „Este un vis pe care-l aveam de mic”. Sepsi a reusit sa ajunga acolo unde mult mai titratul Dica doar viseaza deocamdata. Pe langa cei 1,8 milioane de euro virati Gloriei Bistrita, se pare ca portughezii au mai virat alti 700.000 de euro in conturile fratilor Ioan si Victor Becali. Acestia detin o parte din drepturile federative asupra jucatorului.

Jurnalul „A Bola” mentioneaza, tot pe prima pagina, ca internationalul roman de tineret poate juca atat in aparare, cat si la mijlocul terenului. Sepsi e folosit atat pe postul de fundas stanga, cat si de mijlocas stanga. Fotbalistul roman a fost prezentat oficial presei si suporterilor aseara, la ora locala 18.00 (19.00 la Bucuresti), dupa ce a trecut testele medicale.