Evenimentul Zilei > Sport > Becali a vrut să parieze 200.000 dolari pe un meci din Liga Campionilor. Dezvăluiri
Becali a vrut să parieze 200.000 dolari pe un meci din Liga Campionilor. Dezvăluiri

Becali a vrut să parieze 200.000 dolari pe un meci din Liga Campionilor. Dezvăluiri

La 23 octombrie 2007, fosta Steaua Bucureşti (n.r. - în prezent FCSB) se deplasa pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan pentru meciul-tur cu FC Sevilla, din Grupa H a Ligii Campionilor, iar patronul Gigi Becali a simţit că echipa lui se poate întoarce învingătoare din Andaluzia, astfel că a dorit să parieze 200.000 de dolari pe victoria formaţiei sale.

Becali a vrut să parieze 200.000 dolari pe un meci din Liga Campionilor. Dezvăluirile îi aparţin lui Florin Nedelcu, un fost fotbalist care la acea vreme a fost translatorul angajat de conducerea roş-albaştrilor.

În cele din urmă, meciul s-a terminat cu victoria gazdelor (scor 2-1), dar Gigi Becali a rămas cu banii, deznodământ fericit la care s-a ajuns numai datorită inspiraţiei de moment a lui Nedelcu, care este recunoscut pentru influenţa pe care a dezvoltat-o de-a lungul timpului cu unor cluburi de prestigiu din fotbalul european, dar şi cu cei cei de la UEFA.

Becali a vrut să parieze 200.000 dolari

„O nebunie a lui a fost la Sevilla. A venit cu un avion privat, a intrat în hotel și a întrebat unde e Florin. Eu mă aflam la bar. «Florine! Ia punga asta, vezi că sunt 200.000 de dolari în ea, pariază pe victoria noastră.» I-am spus că nu se poate paria o așa sumă, dacă vrea o mie, două… 10.000 dacă acceptă vreo casă de pariuri.

M-am dus la recepție, şi i-am rugat să pun banii în seif, mi-am văzut de treabă, protocol, conferință, meci. La pauză era 2-0 pentru Sevilla. În primul rând al balconului prezidențial stătea, în stânga, Jose Maria del Nido (n.r. – președintele FC Sevilla), în dreapta Gigi, eu pe rândul din spate, între ei, să pot să le traduc.

Lui Gigi Becali, 2-0 i s-a părut un scor umilitor

Când s-a terminat prima repriză și era 2-0 pentru Sevilla, Gigi s-a ridicat în picioare și mi-a spus: «Florine! Spune-i că mi-e rușine să mai stau lângă el, mă așez în altă parte.» După meci, la hotel, m-a întrebat dacă am pariat. «Nu! ți-am făcut economie de 200.000 de dolari.»

Krivoi Rog, afacerea care îi aduce milioane lui Becali

S-a înseninat. M-am dus la recepție, am luat punga, i-am dat-o și i-a pasat-o vărului său, patiserul. «Numără, mă!» I-am spus să aibă încredere, că nu am umblat la punga lui, dacă mi-a dat 200 de mii, atunci 200 de mii sunt, dacă mi-a dat 189, tot 189 sunt. A numărat, erau toți banii.

Krivoi Rog, afacerea din Ucraina care îi aduce milioane lui Becali

Au mai fost şi alte pariuri în fotbalul românesc?

Întrebat dacă s-a mai întâmplat ca el sau alt om din fotbal să-l roage ceva similar, acesta a răspuns: „Nu, niciodată. A fost nebunia lui, ce o fi visat el, habar nu am ce a fost în capul lui, îți dai seama că era imposibil să pariezi 200.000 de dolari pe un meci, în Spania”, a declarat Florin Nedelcu într-un interviu realizat de playsport.ro.

Nedelcu a jucat fotbal la Rapid, Autobuzul, Rocar, Victoria, dar şi la Dinamo, club la care a fost cooptat după ce l-a remarcat Dumitru Niculae Nicușor. Din cauza unei accidentări, cariera de portar a fost scurtă, astfel că în cele din urmă a agăţat mănuşile în cui.

Reorientat, el a condus delegațiile marilor echipe care au jucat în România şi are peste 15 ani în care a fost translator, ofițer de legătură UEFA și colaborator al Federație Române de Fotbal pentru limba spaniolă.