Evenimentul Zilei > Social > Bebeluș născut prematur, depistat cu Covid la naștere. Starea lui de sănătate…
Bebeluș născut prematur, depistat cu Covid la naștere. Starea lui de sănătate…

Bebeluș născut prematur, depistat cu Covid la naștere. Starea lui de sănătate…

Bebeluș născut prematur, depistat cu Covid la naștere. Starea lui de sănătate...Din păcate, veştile nu sunt tocmai bune. Doctorii mai speră într-o minune. 
Bebeluș născut prematur, depistat cu Covid la naștere. Medicii au făcut anunţul despre starea bebeluşului depistat cu Covid-19 la naştere. Un bebeluş născut prematur a fost diagnosticat cu COVID-19. Anunţul a fost făcut de medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică

Bebeluș născut prematur, depistat cu Covid la naștere. Starea lui de sănătate…

Bebelușul de doar 4 zile infectat cu COVID este în stare gravă. Medicii fac eforturi pentru a-l salva. În prezent este internat la maternitatea din Suceava. Mai precis, bebeluşul a fost transferat, intubat, la Maternitatea din Suceava, aflându-se pe Secţia de terapie intensivă a acestei unităţi medicale.

Cazul de la Botoşani este unul rar. La nivel mondial, astfel de situaţii de transmitere a infecției de la mama la făt sunt extrem de rare.

„În momentul de față este în stare foarte gravă, intubat și ventilat mecanic, în secția de neonatologie. Prognosticul este rezervat”. a declarat pentru Antena 3, Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

„În judeţul Botoşani este cel mai tânăr pacient depistat pozitiv”

„Am mai avut mame pozitive care au născut, dar au fost feţi negativi. Acum este o anchetă epidemiologică în desfăşurare şi vom vedea exact cauzele pozitivării. Transmiterea placentară este foarte rară”, a mai explicat medicul Monica Adăscăliţei.

Reamintim că o tânără de 22 de ani, care avea o sarcină de 30 de săptămâni, s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani, unde a fost confirmată pozitiv la testul SARS-CoV-2. După naştere, s-a stabilit că şi copilul acesteia este pozitiv.

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă.