Evenimentul Zilei > Monden > Băuturi care deschid petrecerile de succes. Secretele celor mai fabuloase cocktailuri pe bază de gin
Băuturi care deschid petrecerile de succes. Secretele celor mai fabuloase cocktailuri pe bază de gin

Băuturi care deschid petrecerile de succes. Secretele celor mai fabuloase cocktailuri pe bază de gin

Ginul este o băutură privită cu ochi buni atât de către bărbați cât și de către femei.  Băutura este un lichior preparat din ienupăr, iar numele de gin chiar asta înseamnă în limba olandeză: „jenever” = ienupăr. Ginul are o aromă puternică de ierburi și este consumat de obicei în combinație cu apă tonică sau vermut sau în cocktailuri.

De multe ori, la o reuniune cu prietenii începem cu un gin tonic, pentru o stare de bine care să deschidă o seară interesantă.

Mai puțin (sau deloc) recomandabil este să bei shot-uri de gin. Sau să bei ginul simplu, adăugând doar gheață. Adevărul este că ginul e o băutură fabuloasă, atâta vreme cât face parte dintr-un cocktail. Mai jos îți prezentăm 3  rețete de cocktailuri pe bază de gin, pe care orice bărbat ar trebui să știe să le prepare.

Negroni

Cocktailul cu gin pe care mulți îl consideră numărul 1. Gustul amar din Campari îi dă o aromă aparte, poate chiar una „medicinală”, care se echilibrează instant cu dulceața vermutului și cu calitățile ierburilor din gin. Unii spun ca Negroni e bun și pentru sănătate.

Ingrediente

30 ml gin

30 ml vermut dulce

30 ml Campari

O felie de portocală

Pune gheață într-un pahar, adaugă ginul, vermutul și Campari. Amestecă pentru circa 15 secunde. Ornează cu felia de portocală.

French 75

French 75 e unul dintre cele mai sofisticate cocktailuri pe bază de gin, perfect pentru a-l servi unei prietene. Femeile adoră lucrurile „fancy” iar această băutură oferă un echilibru perfect de arome, în care șampania apare ca vedetă incontestabilă. Numele vine de la o pușcă de calibru 75, folosită de francezi în timpul Primului Război Mondial. Se spune că după ce termini un pahar, „parcă ai fost lovit de un French 75”.

Ingrediente:

60 ml gin

30 ml sirop simplu

20 ml suc de lămâie

120-150 ml vin spumos sau șampanie

O felie de lămâie

Torni ginul, siropul și sucul de lămâie într-un shaker cu gheață (nu pui șampania momentan). Amesteci circa 10-15 secunde. Torni într-un pahar înalt sau într-unul de șampanie. Acum adaugi vinul spumos sau șampania. Ornezi cu felia de lămâie.

Vesper a fost originalul James Bond Martini, creat de un barman din Londra pentru scriitorul Ian Fleming, la momentul în care a apărut prima carte din seria James Bond. Conform celebrului mixolog Dale Degroff, rețeta a fost apoi scurtată în filme, ajungând la „vodcă, foarte rece, foarte multă, bine amestecată” – în ideea de a promova brandul Smirnoff, care plătise pentru apariția în seria Bond. Vesper este o băutură elegantă.

Ingrediente:

3 părți gin

1 parte vodcă

8 ml Lillet Blonde (un lichior de vin)

O felie de portocală

Amesteci ingredientele într-un shaker, apoi torni într-un pahar de Martini și ornezi cu felia de portocală.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.