Băutura care reduce riscul apariției diabetului

sursa foto. EVZ

Ceaiul reduce riscul de diabet cu aproape o cincime, a constatat un studiu. Oamenii de știință spun că antioxidanții dintr-o ceașcă reușesc să întârzie apariția diabetului de tip 2.

Persoanele care beau patru sau mai multe căni pe zi și-au redus riscul de a se confrunta cu această afecțiune cu 17%. Una până la trei căni pe zi reduce riscul apariției acestei afecțiuni cu patru la sută. Autorul studiului din China, Xiaying Li, a spus că rezultatele au fost „incitante”.

Beneficiile ceaiului

Studiul, dezvăluit la conferința Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, a folosit date de la un milion de oameni. Rezultatele au arătat cum consumul de ceai negru - favoritul britanicilor - ceaiul verde sau ceaiul Oolong au oferit beneficii organismului. Oamenii de știință spun că antioxidanții mențin celulele sănătoase și ajută la absorbția zahărului. Li a adăugat: „Ceaiul este benefic pentru reducerea diferitelor riscuri. Este posibil ca majoritatea componentelor din ceai, cum ar fi polifenolii, să reducă nivelul de glucoză din sânge. Dar poate fi necesară o cantitate suficientă din acești compuși bioactivi pentru a fi eficienți.”