Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătrână bătută crunt de fiul ei. „Nu mai da, că mă omori!” Speriaţi, vecinii au apelat de urgenţă la 112
Bătrână bătută crunt de fiul ei. „Nu mai da, că mă omori!” Speriaţi, vecinii au apelat de urgenţă la 112

Bătrână bătută crunt de fiul ei. „Nu mai da, că mă omori!” Speriaţi, vecinii au apelat de urgenţă la 112

Un caz cutremurător a avut loc în Bacău, unde un bolnav psihic şi-a bătut mama, în vârstă de 83 de ani, a îngrozit vecinii care au apelat imediat la 112.

Nu a fost prima oară când bărbatul şi-a terorizat mama. Din milă pentru fiul ei, femeia a dat semnătură pentru ca acesta să nu mai stea la spitalul  şi să îşi ia tratamentul acasă. Sărmana femeie nu ştia, însă, ce o aşteaptă.

Bărbatul a bătut-o atât de rău, încât mama lui a fost dusă în agonie la spital, iar poliţiştii au deschis un dosar de tentativă de omor.

Vecinii au auzit-o pe bătrână, când îşi implora fiul să nu o mai lovească. Îngroziţi, oamenii au sunat la 112, iar poliţiştii au găsit-o pe bătrână plină de sânge, cu răni grave la cap.

Vecină: „Se auzea strigând „nu mai da, că mă omori”. Iar el îi spunea „taci din gură”. Asta era reacţia. Auzind-o cum insistă, am dat telefon la ginere şi ginerele a dat telefon la 112. Au venit foarte repede. În 5 minute au fost la uşă. Dacă întârziau probabil că nu o găseau în viaţă.”

Geanina Pricopi, director de îngrijiri medicale Spitalul Bacău:„Pacienta a ajuns în serviciul de primiri urgențe în stare gravă. S-au luat toate măsurile de curăţare şi suturare a plăgilor. În momentul de faţă pacienta este internată în secţia de neurochirurgie.”

Bărbatul este cunoscut de vecini că este un tip violent şi a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie. De fiecare dată, era scos pe semnătură, de mama lui.

Vecin: „El a fost internat de câteva ori la spital la Gâșteni. A plecat, a fugit. Cine i-a dat semnătură, nu ştiu, dar l-a luat sub semnătură acasă. A prezentat pericol de cel puţin 12 ani.”

După ce şi-a nenorocit mama, procurorii au decis să îl interneze iarăşi la Psihiatrie.

Cristinel Ciocântă, şef Secţia penală, tribunalul Bacău: „Va fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a vedea dacă avea discernământ în momentul comiterii faptei.”

Este cercetat pentru tentativă de omor raportată la infracţiunea de violenţă în familie.

Vecinii spun că se tem atât pentru viaţa lor, cât şi a bietei femei, dacă individul se va întoarce acasă, potrivit stirileprotv.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: