Bătălia din Justiție a ajuns în faza jignirilor. Un fost director SPP îi dă o replică dură ambasadorului SUA.

Fostul director al Serviciului de Protecție și Pază, Dumitru Iliescu, a postat pe pagina sa de Facebook o reacție față atitudinea ambasadorului SUA, Hans Klemm, din ultimele zile. Fostul șef SPP îl jignește foarte grav pe reprezentantul americanilor în țara noastră, spunând despre acesta că este “un porc, cu șoriciul foarte gros”.

“Sunt o persoană echilibrată, accept opiniile contrare, nu jignesc oamenii, mă adresez politicos și adversarilor mei. De aceea în postarea de pe Facebook, vis-a-vis de ambasadorul Klemm, l-am făcut doar impertinent, deși merită mai mult. Acum însă am constatat că este un PORC, cu șoriciul foarte gros, care își vâră râtul ca un nesimțit, în problemele noastre interne”, scrie Iliescu în postarea sa.

Acesta continuă postarea în aceeași notă agresivă, acuzându-l pe Klemm că, deși nu știe care sunt raporturile între instituțiile publice din România, îi dă lecții “unei persoane, care este o somitate in acest domeniu, domnului Tudorel Toader”.

“El susține cu înverșunare instituțiile de forță, deși observă foarte bine abuzurile pe care le fac acestea, lezarea semnificativă a drepturilor și libertăților democratice. Pentu el structurile de forță sunt esențiale. Prin intermediul lor își realizează interesele personale, dar și cele ale statului pe care îl reprezintă. El își protejează companiile care ne devalizează bugetul cu sute de milioane de dolari. Ce a făcut Microsoft în România nu a fost corupție???”, mai scrie Dumitrul Iliescu.

El îi dă și un sfat ambasadorului american: “Klemm trebuie să învețe că dacă vrea să fie respectat să îi respecte pe cei care l-au primit în mijlocul lor cu multă simpatie la început. Comportamentul și atitudinea lui au determinat oamenii să-l deteste. Dar acest nor de antipatie riscă să se extindă și asupra celor pe care îi reprezintă în România. Mulți oameni au început să se întreabe care este diferența dintre SUA și ceea ce a reprezentat pentru noi URSS între anii 1944 și 1958”.