Bătaie pe funcții. PNL București, o bombă cu ceas

Bătaie pe funcții. PNL București, o bombă cu ceas

Eșecul electoral total înregistrat de PNL la București – coroborat cu numeroasele lupte fratricide dintre vechii liberali și foștii pedeliști, angrenați în reglări de conturi ce vizează funcții de conducere și fotolii parlamentare – continuă să provoace valuri de nemulțumiri în filialele din Capitală

La alegerile locale din 5 iunie, PNL a înregistrat un eșec pe linie. Nu a câștigat nicio primărie de sector, iar Cătălin Predoiu a pierdut Primăria Capitalei, clasându-se pe locul trei. Acum, perdanții acestor alegeri se bat pentru funcții de conducere în partid. „Evenimentul zilei” vă prezintă, în exclusivitate, radiografia celor mai acerbe vendete girate de liberalii bucureșteni.

Aspirantul Romeo Pop

Potrivit surselor EVZ, scandalul din sânul PNL Sector 2 – unde se înfruntă Dan Cristian Popescu și Anca Boagiu – este pe cale să ajungă la paroxism, în condițiile în care președinția organizației este vizată, mai nou, și de sătmăreanul Romeo Pop.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zilele acestea, Popescu s-a plâns co-președinților Gorghiu și Blaga că ex-pedelista Boagiu și-a numit fidelii în comisia care urmează să organizeze Adunarea Generală a filialei, pentru a se impune la șefie.

Blaga și Gorghiu nu o vor pe Boagiu

La rându-i, Anca Boagiu susține că Popescu ar trebui să facă un pas în spate, fiindcă nu a reușit să câștige cursa pentru primărie, deși acestuia i-a revenit (în urma unor negocieri spinoase) funcția de viceprimar. Tensiunile de la Sectorul 2 s-au soldat cu amânarea alegerilor interne și cu o puzderie de memorii, pe care ambele tabere le-au trimis în atenția PNL București. Conform acelorași surse, nici Vasile Blaga și nici Alina Gorghiu nu sunt susținători ai Ancăi Boagiu, nefiind deloc exclus ca cei doi să meargă pe mâna unui candidat terț, prezentândul drept unică soluție pentru îngroparea securei războiului.

Animozități la Sectorul 3

Liberalii din Sectorul 3 își vor alege președintele miercuri, 24 august. Deputatul Florin Alexe are cele mai mari șanse să fie confirmat în funcție, în contextul în care e contracandidat de un avocat care, potrivit surselor EVZ, nu beneficiază de o susținere importantă în cadrul filialei. Totuși, principalele probleme ale organizației rezidă în animozitățile dintre vechii peneliști și foștii pedeliști (coordonați de ex-ministrul Sulfina Barbu), care rivalizează pentru locuri eligibile pe listele parlamentare. Unii nemulțumiți (conștienți că vor fi lăsați pe dinafară) poartă deja negocieri cu ALDE.

Cristian Olteanu, veșnicul șef al PNL Sector 5

La Sectorul 5 – unde liberalii din Consiliul Local au susținut, de-a lungul ultimilor ani, aproape toate proiectele lui Marian Vanghelie –, președinte va rămâne Cristian Olteanu, în condițiile în care Ovidiu Raețchi (actualmente, vicepreședinte al PNL București) nu este interesat de funcție. „Mi-a făcut plăcere să candidez pentru Primăria Sectorului 5, însă sunt vicepreședinte la București și nu mă interesează absolut deloc șefia organizației. Alegerile vor avea loc la finalul săptămânii. Cristian Olteanu este unicul candidat și sunt ferm convins că va face treabă bună”, ne-a declarat Ovidiu Raețchi.

Gorghiu și Blaga, criticați

Chiar și în filialele unde liberalii șiau decis deja șefii – Sectorul 1 (Mihai Voicu) și Sectorul 6 (Răzvan Mironescu) – nemulțumirile abundă, atât din pricina eșecului de la locale, cât și din cauza luptelor pentru impunerea pe listele parlamentare. Supărări multiple sunt și la Sectorul 4, co-președinții PNL fiind conștienți că blatul (funcțional cu prilejul localelor) dintre Răzvan Sava și Cristian Popescu Piedone a cauzat numeroase prejudicii imaginii PNL. La toate acestea se adaugă punctele de vedere exprimate de șefa comunicării PNL –Adriana Săftoiu – care vrea ca partidul să pună pe liste mai mulți tineri, în dauna unor peneliști care au însumat deja trei mandate de parlamentar. Totodată, cresc nemulțumirile referitoare la Blaga și Gorghiu, acuzați că, în doar câteva luni, au prăbușit PNL de la peste 40% la 29%, fapt evidențiat de cel mai recent sondaj ”Avangarde”.