Dinel Staicu și Gigi Nețoiu au fost, în urmă cu mulți ani, „oameni de fotbal”. Ulterior, fostul milițian și fostul securit au suferit condamnări penale și au ieșit din peisaj, dar în urma lor rămân povești colosale.

În cartea „Meciurile vieții mele”, Dumitru Dragomir vorbește despre contextul în care Gigi Nețoiu i-a vândut Universitatea Craiova lui Dinel Staicu, la începutul anilor 2000. Așadar, una dintre cele mai iubite echipe din fotbalul românesc devenise subiectul unei tranzacții istorice, între doi oameni de afaceri.

Vorbe „de alint” între doi oameni de afaceri

„Nețoiu cumpărase Universitatea Craiova și nu-i mergea prea bine. A ținut-o vreo doi ani într-un scandal continuu cu galeria olteană și, să- turându-se să tot piardă și să stea cu oltenii numai în scandaluri, s-a hotărât să vândă clubul (…)”, povestește Mitică.

Dinel Staicu, despre care „Corleone” spune că „stăpânea SIF Oltenia”, a intrat pe fir, iar tranzacția urma să aibă loc la vechiul sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal. „Erau amândoi atât de agitați, că mi-a venit să râd când au intrat: Ce aveți,bă, nebunilor, de ați vrut să ne vedem, azi, duminică?”

Mitică redă un dialog suburban avut de Nețoiu și Staicu: -Labagiul ăsta de Dinel zice că are o bancă a lui, care lucrează și duminica numai pentru el. -Bă, labagiu ești tu, securistule! -Tu vorbești, bă, milițian hoț și împuțit?! – Cine, mă, eu, ai grijă Gigi, că, dacă mă enervez, îți bag o grenadă în gură și s-au putea să-ți stric dantură! – Ce faci, mă? Bă, desculțule, eu am venit să-mi dai bani și să semnăm actele, dar dacă e ne voie îți dau și o mamă de bătaie de te ia mama dracu’.

După ce și-au aruncat vorbe grele, Nețioiu și Staicu au trecut la fapte. „Îl văd pe Nețoiu că sare peste biroul meu și începe să-i care pumni și picioare, dând cu Dinel de podea și făcându-l aproape KO. Cu chiu, cu vai, se scoală Dinel de la podea și începe să-i administreze și el pumni lui Nețoiu. Cu greu am putut eu și Valentin (n.r – fost secretar general la LPF) să-i despărțim… Erau plini de sânge, Dinel Staicu era chiar șifonat rău și năclăit de sânge de sus până jos, tumefiat la față și cu ochii umflați. Valentin Alexandru i-a dus pe rând la toaletă. Pe Dinel l-a băgat în cadă îmbrăcat și l-a spălat cu dușul de sângele de pe haine”, a scris Mitică. Ulterior, cei doi combatanți au încheiat afacerea

Dumitru Dragomir: „Mititelu era un escroc de talie internațională. A înșelat și români, și străini”

„Corleone” îl desființează pe fostul patron al Universității Craiova, despre care spune că nu era un om în care să pui bază. Mitică i-ar fi împrumutat olteanului 200.000 de euro, bani pe care nu i-a mai văzut niciodată

Universitatea Craiova a trecut de la Gigi Nețoiu la Dinel Staicu, apoi a ajuns pe mâna lui Adrian Mititelu.

Oltenii au fost dezafiliați în 2011, apoi au apărut două formații care își revendică trecutul „Campioanei Unei Mari Iubiri”. CS „U” Craiova, din Liga I, și FC „U” Craiova, din liga a IV-a, aflată sub patronajul lui Mititelu.

 

„Nu mai văzusem asemenea arătare”

Dragomir povestește în cartea autobiografică modul în care a fost tras pe sfoară de Mititelu. „Țin minte cum a venit la București, îmbrăcat în pantaloni albi, tricou verde și cu niște ciocate negre, lungi de o jumătate de metru! Nu mai văzusem asemenea arătare… Avea sub braț două dosare groase.”

Mititelu avea nevoie de bani pentru a primi licența din partea FRF și venise să-l roage pe Dumitru Dragomir să-i acorde un împrumut:

-Dă-mi și mie 200.000 de euro împrumut și mă jur pe familia mea că vă dau banii în maximum două săptămâni. Întrebat de Dragomir de unde va restitui banii, Mititelu a explicat: „Uite, tati, am de primit 78 de milioane de euro despăgubire pe terenul din Valea Vlăicii. Am păcălit niște boieri bătrâni și le-am luat pământul cumpărând drepturile litigioase și acum statul trebuie să-mi dea bani. Am aranjat la ANRP, unde am promis că le dau 15 milioane șpagă dacă îmi dau banii repede.

– Cât ai zis că dai șpagă?

– 15 milioane de euro…

„Descurcă-te, bre, că nu am de unde să-ți dau”

Mititelu și-a primit banii, care erau din fondurile LPF, iar Dragomir susține că olteanul nu și-a mai onorat cuvântul dat. „Adriane, te rog să-mi dai împrumutul că nu mai am bani de salarii.

– Descurcă-te, bre, că nu am de unde să-ți dau. Să-mi oprești la anul din drepturile tv… Numai proștii au onoare. „El în fond era un escroc de talie internațională. A înșelat și români, și străini, dar și FRF, și LPF”, scrie Dragomir despre Mititelu.