Evenimentul Zilei > International > Bătaie între parlamentari. S-au lovit cu pumnii și cu picioarele, au aruncat unii în alții cu sticle de apă. Totul a fost filmat. VIDEO
Bătaie între parlamentari. S-au lovit cu pumnii și cu picioarele, au aruncat unii în alții cu sticle de apă. Totul a fost filmat. VIDEO

Bătaie între parlamentari. S-au lovit cu pumnii și cu picioarele, au aruncat unii în alții cu sticle de apă. Totul a fost filmat. VIDEO

O încăierare a izbucnit miercuri în parlamentul armean, în timp ce parlamentarii au aruncat cu diferite obiecte și s-au luat la harță unii cu alții.

Scenele de haos au izbucnit după ce un deputat al partidului de guvernământ i-a descris pe unii dintre foștii miniștri ai apărării ai țării drept „trădători”, a relatat agenția de știri TASS.

Tensiunile politice interne sunt foarte mari în Armenia de la războiul de anul trecut, în care forțele azere au alungat forțele de etnie armeană de pe o mare parte a teritoriului pe care îl controlau din anii 1990 în regiunea Nagorno-Karabah și în jurul acesteia.

În imaginile de televiziune au putut fi văzuți ofițeri de securitate care intrau în sala de ședință pentru a potoli tulburările. Ședința Parlamentului a fost suspendată.

Actualul Parlament s-a reunit pentru prima dată la începutul acestei luni, după alegerile din această vară, pe care partidul premierului Nikol Pashinyan le-a câștigat.

Premierul este puternic contestat

Prim-ministrul Nikol Pashinyan s-a confruntat cu o reacție negativă la nivel național după acordul de pace cu Azerbaidjanul, în urma căruia Armenia a cedat porțiuni de teritoriu pe care le-a controlat timp de decenii.

În iunie, partidul domnului Pashinyan a obținut o victorie zdrobitoare în sondajele anticipate pe care le-a convocat după luni de proteste și nemulțumiri tot mai mari.

Cu toate acestea, parlamentul nou format a avut dificultăți în a găsi un teren comun, deoarece susținătorii dlui Pashinyan și opoziția au făcut schimb de acuzații cu privire la pierderea regiunii Karabah.

Membri ai opoziției au început să arunce cu sticle de apă într-un vorbitor al partidului controlat de premierul Pashinyan, în timpul unei sesiuni parlamentare. O încăierare în masă a avut loc în parlamentul armean, în timp ce tensiunile care au persistat în urma înfrângerii de anul trecut în războiul cu Azerbaidjanul pentru controlul Nagorno-Karabah au ajuns la apogeu.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: