Invitat la emisiunea România 2019, de la Realitatea TV, președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat că țara noastră nu poate rămâne încrezătoare în faptul că nu va fi vizată de probleme precum migrația sau terorismul.

„Sunt absolut de acord cu agenda pe care o propuneți. Din necunoașterea problematicii europene, campania electorală este foarte slabă. Realitatea e că dacă am ști UE, i-am inventaria problemele și soluțiile UE e într-un moment critic, indiferent cât de optimist s-a vrut a fi mesajul de la Sibiu. Populația europeană e nemulțumită de problema migrației. Nemulțumiri sunt și în Franța, Germania și Regatul Unit.

Nu am fost invitați la Summit-ul PPE fiindcă suntem un partid mic. Nu ne batem cu PNL. Totuși, migrația e o mare problemă a UE. La fel e și cu terorismul. Cetățenilor a început să le fie frică să meargă într-un parc. Frontierele UE sunt o strecurătoare. Suntem vizați de aceste probleme pentru că avem 4 milioane de români împrăștiați în aceste țări. Să nu fim încrezători că vom rămâne nevizați în interiorul granițelor. Unde sunt liderii europeni care să ne arate drumul?”, a declarat Traian Băsescu.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZAR