„Nu cred ca Ponta și-a luat nădejdea de a face un parteneriat pe stanga cu PSD-ul. Poate Ponta va merge mai departe la instalarea Guvernului Orban. Dincolo de condițiile severe puse de USR și UDMR si de problemele lui Ponta se va găsi în cele din urmă o formula. Le trebuie justificarea. Vor cere probabil un protocol scris. protocol care nu se va respecta și se vor certa mai tarziu. Orban și-a creat o încredere și nu exclud să mențina această alianta sui-generis”, a adăugat Băsescu.

El a mai firmat și că un guvern căzut poate face multe: „Nu poate da ordonanțe, din bun simt. Formularea din Constitutie nu prevede însă nici o restricție. Trebuie să ținem cont că acum nu avem un Guvern mort, el  își poate exercita puternic atribuțiile”.

Întrebat despre problema lui Barna cu dosarul la DNA, fostul președinte a fost tranșant.

„Nu știu în ce măsură va conta problema lui Barna. Dosarele apărute în plină campanie electorală au un nivel scăzut de credibilitate. Nu înseamna că omul este vinovat. DNA va verifica. Convingerea mea este că dacă s-a deschis un dosar, este o investigație in rem”, a concluzionat la România TV, Traian Băsescu.

 

 

Te-ar putea interesa și: