Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu se retrage? E anunțul zilei. Fostul președinte a spus clar
Băsescu se retrage? E anunțul zilei. Fostul președinte a spus clar

Băsescu se retrage? E anunțul zilei. Fostul președinte a spus clar

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, a lansat recent o declaraţie care va rămâne cu siguranţă în istoria viitoarelor alegeri locale.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, fostul preşedinte al României a pus capăt zvonurilor care indicau o posibilă retragere a lui din cursa pentru PMB.

Băsescu le-a transmis contracandidaţilor săi că nu este şi nu va fi niciodată cazul să îşi facă niciun fel de calcule cu privire la renunţarea lui la lupta electorală.

În acest sens, cel care a fost poreclit metaforic „animal politic” şi pentru eficacitatea avută la alegerile în care a fost implicat, a oferit o comparaţie spumoasă.

Odată lansată în eter, declaraţia acestuia care poate fi urmărită la minutul 19 a stârnit amuzamentul jurnaliştilor.

„E ca şi cum i-ai spune unui avion la 11.000 de metri: «Opreşte puţin!» Eu sunt avionul”, a declarat candidatul PMP la Primăria Generală.

Înainte de această remarcă, Traian Băsescu vorbise şi despre problema gunoaielor din Bucureşti şi despre măsurile pe care le va lua dacă va fi ales.

Revenind la subiectul aşa-zisei retrageri din cursa pentru Capitală, fondatoul Partidului Mişcarea Populară a precizat că a tratat zvonul cu amuzament.

„Această întrebare mă şi distrează. Nu doamnă, nu sunt geambaş de voturi, nu am de dat voturi, nu am de cumpărat voturi. Nu vând, nu cumpăr, iau.

Câte voturi pot, iau. Niciodată nu mă voi opri dintr-o cursă electorală.”

Altfel, fostul şef al statului s-a referit şi la alegerile parlamentare, programate tot în acest an, iar principala temă a fost posibilitatea încheierii unei alianţe cu PNL.

„Exclud doamnă, pe ăştia (n.r. – liberalii) nu-i mai crede nimeni. Până cu şapte zile înainte de depunerea listelor am spus că facem alianţă.

Cu şapte zile înainte a trebuit să ne întâlnim cu toţii. Hai să vedem care candidează, hai să vedem cum dăm nişte candidaţi mai buni, hai să vedem cum facem să nu ne facem de râs.

Ne-au luat nepregătiţi. Noi eram pregătiţi să mergem cu listă comună la Primăria Capitalei, cu un candidat unic, dar parcă e mai bine… candidatul ăla, Nicuşor Dan… mai bine să îl susţină ei, nu noi”, a spus Băsescu.

Din conferinţa de presă n-a lipsit nici atacul făţişul la Dacian Julien Cioloş, liderul PLUS: „Îi cer demisia lui Dacian Cioloş din politică pentru modul în care a desfiinţat «doi şi un sfert» şi a lăsat clanurile să îşi facă de cap peste tot în ţara asta.”

Amintim că Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) a fost un serviciu al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România, reorganizat de Guvernul Cioloș în Direcția Generală de Informații și Protecție Internă.

Direcția Generală de Informații și Protecție Internă este urmașa fostei „Doi și-un sfert” (n.r. – numită așa după numele fostei unități de informații a Internelor, U.M. 0215), serviciul secret al Ministerului de Interne, care a fost desființat în timpul mandatului fostului preşedinte Emil Constantinescu.

Conferinta de presa a presedintelui Traian Basescu, candidatul PMP la functia de Primar General. Tema : Problema gunoaielor.

Conferinta de presa a presedintelui Traian Basescu, candidatul PMP la functia de Primar General. Tema : Problema gunoaielor.

Posted by PMP TV on Monday, 14 September 2020

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: