Traian Băsescu a afirmat că dacă nu va fi cvorum la referendumul de pe 26 mai, „unii vor considera că au primit legitimitate ca să facă zob legile justiției și codurile penale”.

„Sigur că merg. Nu mă întrebaţi şi cum votez? O să votez da. (…) Imaginaţi-vă ce înseamnă să se rateze referendumul sau să se voteze nu. Motivul nu este pentru a spune „da” la întrebări, pentru că le-am criticat chiar de când au fost puse, sau de când au fost anunţate, ci motivul este în efectele dacă acest referendum nu va întruni cvorumul. 

Imaginaţi-vă câtă legitimitate vor considera unii că au primit ca să facă zob şi legile justiţiei şi coduri penale, şi orice, prin ordonanţe de urgenţă sau cum vor vrea. Eu spun asta în condiţiile în care sunt un politician care a avut curaj ca pe vâlvătaia din stradă să zică „uitaţi-vă un pic la legile justiţiei, că marea majoritate a modificărilor sunt corecte”. 

N-aş vrea să riscăm, pentru că aici, trebuie să vă spun, Iohannis are un singur şi mare merit: a ţinut direcţia spre Bruxelles, spre Occident, a acoperit oscilaţiile PSD – ului prin abordarea pe care a avut-o, pro-occidentală. Sinceră sau nesinceră, nu contează. Contează că abordarea lui a fost pro-occidentală continuu. Pro Uniune Europeană, pro stat de drept. Deci, faptul că a făcut lucrul ăsta nu ne-a pus ca ţară sub semnul întrebării, pentru că, după cum vedeţi, ne tot ameninţă, dar nu ne ia nimeni la păruit în mod real. De grija efectului contrar votez da”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Preşedintele de onoare al PMP s-a aflat vineri la Iaşi pentru a lua parte la o dezbatere organizată la Ateneul din Iaşi.

 

Te-ar putea interesa și: