Într-un interviu pentru Robert Turcescu, difuzat de B1 TV, șeful statului a anunțat că, la sfârșitul mandatului său, s-a hotărât să arate românilor cine este Victor Ponta.

● Pe Victor Ponta – pentru că realizez ce rău i-ar fi României cu un astfel de preşedinte – în fiecare zi îl voi toca. Eu nu mai am interese electorale, eu nu mai vreau să fiu ales nimic, dar voi încerca să le arăt românilor cine este acest om: un farsor care a avut norocul – noi, ghinionul – să fie propulsat de un grup de baroni, să fie susținut de un turnător și un om condamnat şi care vrea să ne facă viitorul după chipul şi asemănarea lui.

„Votez PMP”

Și în acest interviu, șeful statului a insistat asupra deciziei de a vota PMP.

● Singurul meu interes electoral este să reuşească această construcţie nouă, PMP, pe care l-am proiectat, i-am dat drumul în lume şi-l voi vota, dar nu mă implic încă să-l conduc. ● PDL face o greşeală fundamentală. Mă uitam, în ultimele trei zile au pornit un atac susţinut la PMP. Este clar că nu au viziune cum să ducă campania şi ei vor continua trendul de scădere dacă nu-şi schimbă strategia de campanie. Nu PMP este adversarul lor, adversarul lor este PSD.

● Elena Udrea este principalul factor de creştere, pentru că pe mine nu mă asimilează nimeni decât cu un susţinător al PMP, cu unul care va vota PMP, dar atenţie, la rezultatele astea, ce vedeţi acolo este rezultatul strategiei de campanie greşite a PDL.

● Ce cred eu că este un risc? Are 11% şi este pe trend de creştere. Dar ce nu are PMP? Nu are structuri să ducă electoratul la vot. Deci, acela este nivelul pe care l-ar atinge dacă cei care spun că merg la vot chiar s-ar duce toţi. Problema e că partidul este înfiinţat în ianuarie, probabil va mai creşte un procent, două, dar eu aş fi foarte mulţumit să intre în Parlamentul European. „Era un pisicuț” Președintele Traian Băsescu a relatat, din nou, un moment din 2009, când Victor Ponta a venit la Palatul Cotroceni și i-a propus să-l sprijine să fie ales primar al Capitalei.

● A venit să mă întrebe dacă vreau să candideze, dacă poate să candideze la Primăria Capitalei, dacă nu mă înşel foarte tare, cred că m-a întrebat şi dacă aş vrea să îi fiu naş. Era un pisicuţ…

● A cerut să vorbească cu mine şi eu l-am primit. Era parlamentar de opoziţie. Însă nu asta este marea problemă, pentru că, așa cum și-a lăsat soție însărcinată în șase luni ca să se căsătorească cu fiica unui prea-puternic din PSD, la el nu trebuie să ne mire.

Despre cazul Panait

● Nu trebuie să ne mire şi modul cum s-a cam muşamalizat aventura lui şi relaţia lui cu, Dumnezeu să îl ierte, procurorul Panait (Cristian Panait n.r.).

● Este un dosar închis forţat. A fost prea murdar tot ce s-a întâmplat cu Lele, cu Panait, cu capcana de la Oradea care i s-a făcut lui Panait. Iar mătușa lui Panait spune foarte clar că ultimul om cu care s-a văzut Panait a fost Victor Ponta. Deci, el poate că public ar trebui să spună mai mult.

● Baronii care l-au ales trebuie să vadă duplicitatea acestui om. Eu le spun de pe acum că, imediat ce nu va mai avea nevoie de ei, îi rade.

● Sunt convins că opțiunea lui cea mai dragă ar fi să facă o vizită și să îl primească Putin. Sunt niște încercări pentru a se face o vizită, nu îmi dau seama dacă are atâta minte încât să o şi facă, dacă i se va confirma. Bine ar fi să rămână în poziţia României, cel puţin cât voi fi eu preşedinte.

● Când securitatea ta naţională este dependentă de americani, nu ai voie să joci în toate luntrile, poţi să te plimbi cu bărcuţa de cauciuc, să pui oameni cu epoleţi să te tragă în apa de 20 de centrimetri, dar cu securitatea naţională (…) nu ai voie să te joci.

„Nu mi-e milă de Isărescu”

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu îi este milă că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a plătit un impozit mare, pentru că acesta „le știe pe toate, dar spune numai părți din ce știe”, menționând că s-a „enervat” pe fostul premier. „M-am enervat pe el, nu l-am auzit pe guvernator spunând: «Domnule Ponta, nu introduce 35 de taxe noi, că sufocă economia, peste trei ani nu va putea crește economia cum trebuie». Nu mi-e milă că a plătit impozitul, pentru că le știe pe toate, dar spune numai părți din ce știe”, a spus Băsescu. Președintele a mai precizat că guvernatorul ar trebui să spună că actuala creștere economică este rezultatul măsurilor luate de Emil Boc.