Într-o intervenție la B1TV, Traian Băsescu a declarat că nu este indicată declanșarea procedurii alegerilor anticipate deoarece va veni o perioadă dificilă din punct de vedere economic pentru țară.

Întrebat cum vede declanșarea anticipatelor, în urma demisiei premierului sau a unei moțiuni de cenzură, Băsescu a precizat că ambele proceduri decredibilizează partidele implicate.

„A provoca o criză politică de dragul unor aranjamente electorale este prea mult. Ar fi fost indicată organizarea alegerilor anticipate ar fi avut sens doar dacă liberalii aveau în vedere modificarea Constituției. Nu cred că liberalii vor obține două treimi din voturi, așa cum arată unele sondaje. Ba s-ar putea să aibă surprize”, a declarat Traian Băsescu.

Potrivit spuselor sale, dacă guvernul va pica în această perioadă vor urma trei luni de instabilitate pentru România, cu guverne interimare, iar acest lucru nu este de dorit având în vedere situația economică și faptul că, în toamnă, urmează să intre în vigoare legea de majorare a pensiilor cu 40%.

„România poate susține creșterea pensiilor din împrumuturi externe, dar costurile vor fi foarte mari”, a subliniat Băsescu

Te-ar putea interesa și: