„Când eram acuzat că am vândut flota, am demisionat și m-am pus la dispoziția organelor de anchetă.

Și asta chiar dacă nimeni nu mi-a putut arăta o hârtie semnată de Băsescu prin care să se aprobe vânzarea unei singure nave.

Flota era subvenționata, iar UE nu permitea o așa funcționare, așa că am fost evoiți să privatizăm flota.

Nu a fost o decizia politică bună faptul că a rămas pe funcție în timpul desfășurării acestui dosar, iar pentru a nu trage partidul în jos, Dragnea trebuia să demisioneaze de la plecarea lui Victor Ponta.”

Traian Băsescu a declarat că dacă Liviu Dragnea devine victimă pentru electoratul său, situația la urne se va schimba în bine pentru PSD. 

„Pentru electoratul lui, Dragnea s-ar putea să devină victima unei mașinațiuni și atunci să vedeți voturi pentru PSD. Sunt doi oameni care, încă nu sunt vinovați, dar care trebuiau să facă pasul înapoi: Dragnea și Lazar.

Când ești în vârful unei instituții sau unui partid, nu trebuie să tragi acele instituții în jos după tine. Îți dai demisia.”

Fostul președinte a vorbit și despre ministrul Justiției, Tudorel Toader, afirmând că acesta din urmă a dus până la limita maximă dorința de a nu se implica, pe el și ministerul, într-o ordonanță de urgență pe justiție cu probleme.

„Nu-l comparași pe Tudorel Tudor cu Șerban Nicolae, Nicolicea sau Florin Iordache, pentru că ăștia trei nu fac nici cât un cap. Totuși, Toader are pregătire de jurist. A avut abilitatea să ducă până la limita maximă dorința de a nu implica ministerul și pe el într-o ordonanță cu probleme.

De ce o lege, pentru care CCR a spus că Parlamentul va corecta articolele, iar apoi PSD n-a vrut, ci l-au forțat pe Toader s-o adopte prin OUG, în speranța că vor introduce tot felul de minunății. Toader știe foarte multă carte și a avut tăria de a-l refuza pe Dragnea”, a adăugat fostul președinte.

 

Te-ar putea interesa și: