Într-o postare pe Facebook, Mihai Fifor s-a dezlănțuit pe tema protocoalelor secrete, acuzând că acestea erau menite „să declanșeze abuzuri inimaginabile”.

„Asa cum era de asteptat, incet, incet se destramă țesătura securistă a influențelor oculte, pe bază de protocoale și Romania, stat democratic european, revine la o normalitate indelung asteptata.

Curtea Constituțională a calificat în întregime drept ilegal protocolul din 2009 și, parțial, pe cele din 2016.

Acum, fiecare instanță are libertatea să evalueze dacă dosarele pe care le judecă conţin probe obținute urmare a implicării SRI în temeiul acestor protocoale ilegale și să dispună in consecință, adică să le elimine.

Decizia CCR demonstreaza că aceste protocoale secrete nu erau doar metodologii de lucru, chipurile normale, între instituții ale statului, respectiv între SRI și PICCJ, ICCJ, CSM.

Avem acum dovada supremă a temeliei profund anticonstituționale, ilegale, care a stat la baza planului regimului Băsescu, ca, sub umbrela combaterii corupției, să declanșeze abuzuri inimaginabile in vreun stat democratic, împotriva țintelor considerate indezirabile.

Nu cred că nu vinovăția cuiva sau dorința de dreptate și adevăr au fost elementele care au guvernat investigațiile și procesele penale anticorupție, ci resorturi obscure, interese partizane și setea de putere, toate instrumente ale unei puteri totalitare.

Instituții vitale ale statului român au fost astfel confiscate, în beneficiul propriu, de o rețea ocultă de influență și putere, care a reunit șefi din servicii secrete, sefi din Parchete și procurori, șefi de Instanțe și judecători…

Incerca, nu demult, cineva sa acrediteze ideea ca statul paralel este o inventie, o fantasmagorie.

Ei bine, azi avem inca o dovada certa a existentei unui veritabil stat paralel, care sub paravanul unor para-legi si cu girul chiar a unor decizii CSAT, prin intermediul protocoalelor secrete, a pus ilegitim stăpânire pe România și a generat și perpetuat abuzuri imposibile într-un stat de drept real, democrat si european.

Este de o gravitate extremă, in acest context, semnarea de către profesioniști ai legii, înalți magistrați, a acestor protocoale declarate acum, oficial, neconstituționale și în afara legii… ei știau bine că nu pot, nu au dreptul să adauge la lege, așa cum au făcut-o prin intermediul protocoalelor secrete.

Decizia istorica de azi a CCR trebuie readucă normalitatea, să repună lucrurile pe făgașul lor firesc.

Ea reprezintă un reper pentru Legiuitor, care are misiunea să se asigure, prin lege, că o astfel de situație nu se va mai repeta vreodata și este, în egală măsură, un temei juridic de necontestat pentru cei ce-și caută dreptatea.

Iata de ce, Decizia CCR arată că Reforma justiției, prin care s-au interzis astfel de protocoale, a fost perfect justificată.

Romania, trebuie sa redevina, de azi, un stat normal, in care libertatile cetatenesti, Constitutia si legile tarii sunt elemente de netagaduit, fundamente ale unei societati libere si democratice”, a scris Fifor pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: