Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu are un MESAJ DE APRECIERE pentru Klaus Iohannis. De ce crede liderul PMP că şeful statului “FACE BINE CEEA CE FACE”?
Băsescu are un MESAJ DE APRECIERE pentru Klaus Iohannis. De ce crede liderul PMP că şeful statului “FACE BINE CEEA CE FACE”?

Băsescu are un MESAJ DE APRECIERE pentru Klaus Iohannis. De ce crede liderul PMP că şeful statului “FACE BINE CEEA CE FACE”?

Băsescu are un mesaj de apreciere pentru Klaus Iohannis.

Traian Băsescu a participat duminică seara la emisiunea “Dosar de politician”, de la B1 TV, şi a folosit această ocazie pentru vorbi despre planurile pentru alegerile parlamentare, dar şi despre alte subiecte la zi, printre care şi schimbarea de atitudine remarcată la preşedintele României, Klaus Iohannis.

“Candidatura la alegerile parlamentare

Văd discuţiile în organizaţii. Probabil voi candida. Vreau să mă conving ştiinţific dacă voi fi util partidului… Voi vedea dacă la Senat sau la Camera Deputaţilor… Aştept rezultatele acelui studiu sociologic. Categoric, da, m-au afectat toate aceste dezbateri publice, dar aşa a fost mereu. În campania din 2009, am fost umplut de sus până jos…

Nu cred că am mai multe păcate decât dumneavoastră… Discutăm de păcate de oameni. Păcate politice am, dar niciunul nu rămâne de neexplicat. Celebra mea soluţie imorală a fost pentru că nu puteam pune guvernul Tăriceanu dacă nu smulgeam Partidul Conservator de lângă PSD.

Românii se îndreaptă către oameni măcar relativ cunoscuţi… De ce acest lucru… Candidatul la PMB a luat un procent şi organizaţia a luat 5 procente…

Despre Nicuşor Dan

Vineri seara, la PMP, care în ultimul sociopol avea 6% procente, erau 121.000 de semnături valide şi altele la verificare… Este problemă de structuri. Din acest punct de vedere, situaţia PMP s-a îmbunătăţit foarte mult după uniunea cu UNPR, care ne-a adus oameni normali, dar care în judeţele lor aveau structuri bine organizate, ceea ce ne-a ajutat în teritoriu.

Ideea este să candidez.

Doamna Udrea a anunţat că este candidat independent.

A şi anunţat că drumurile noastre se despart. Eu am discutat cu dânsa cu o lună înainte să îşi anunţe candidatura. Unul dintre argumente a fost că o să aibă greutăţi dacă va candida. O să se prăvale dosare peste ea. A luat decizia asta pentru că îi place politica şi nu poate trăi numai din religie, trebuie să fie activă.

Migraţia oamenilor lui Cioloş către alte partide

Nu îi va ajuta cu nimic nici pe Nicuşor Dan, nici pe PNL. Discutăm despre alegeri pe liste, care sunt garantate de prezenţa unor lideri. Nu poţi cu anonimi să îmbunătăţeşti scorul. Ministrul Sănătăţii… probleme cu e-coli de la Argeş, problema lipsei vaccinului anti rujeolă… Numai probleme… Uitaţi-vă ce amploare are lipsa vaccinului. În timpul acestor tehnocraţi, România a trecut la importul de uraniu din Canada spunând că este mai ieftin. Da, băiatule, e mai ieftin până îţi opreşti tu producţia… România era într-un club select din acest punct de vedere, pentru că avea ciclu nuclear complet. L-a întrerupt acum ministrul Energiei sub privirea blândă a prim-ministrului Cioloş. Dacă a dat ajutoare de stat, nu a avut ceva resurse să cumpere combustibil nuclear românesc? Dar să scoţi la vânzare acţiunile Portului Constanţa şi ale Aeroportului Otopeni… Sper să se trezească Parlamentul, preşedintele Iohannis, cineva…

Despre cazul Băsescu – Firea

Politician corupt poţi să spui că este din momentul în care… O bună practică a partidelor ar fi, dacă există o problemă de corupţie în instanţă, stop, nu intri pe liste. Pe noul Cod Penal, dacă eu scriu două rânduri despre dumneavoastră, aveţi dosar penal.

Exemplul meu: mă cert cu doamna Firea… Am fost chemat ca suspect şi în 30 de secunde am fost făcut inculpat pentru o dispută politică. Slavă Domnului, s-a rezolvat. Aici, procurorii au fost în regulă, au dat neînceperea urmăririi penale.

Credibilitatea tehnocraţilor

Este adevărat că tehnocraţii sunt credibili şi dezavantajul nostru, al acelora care au trecut prin tranziţie şi care au făcut erori… Sunt şi acele campanii electorale… Parchetul mi-a deschis cinci dosare penale, deşi erau închise prin neînceperea urmăririi penale.

Încă am energie şi am experienţă uriaşă… Nu are asta niciun om politic activ. După ce am plecat de la Transporturi, nu s-a mai făcut niciun kilometru, că mă mai întreabă unii ce am făcut.

Dacă tot nu m-a lăsat nimeni să stau, că trei luni am fost atacat de parcă eram preşedinte în funcţie, am decis să fac construcţia asta cu PMP şi mi s-ar părea nu ştiu cum să stau de o parte când ei sunt în campanie. În ultimele sondaje aveam un nivel de încredere mai mare decât Gorghiu şi Blaga…

Despre preşedintele Iohannis.

Preşedintele Iohannis începe să înţeleagă că în România nu poţi sta pasiv. Niciodată nu-i târziu să reacţionezi şi cred că face foarte bine ceea ce face.

După gustul meu, PMP este de dreapta…”, a spus Traian Băsescu.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.