Şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a plusat un milion de euro din bugetul instituţiei unei firme de casă. În această dimineaţă, el s-a prezentat la sediul DNA Piteşti, însă i s-a făcut rău şi a fost scos pe targă de la audieri.
UPDATE 2. Constantin Nicolescu a fost diagnosticat de medici cu "sindrom coronarian acut". Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Piteşti, dr. Marius Pascu, a declarat că preşedintele Consiliului Judeţean Argeş va rămâne sub supraveghere medicală, potrivit mediafax.ro.
UPDATE 1. Accesul la Spitalul Judeţean din Piteşti a fost limitat, după ce acolo a fost dus cu o ambulanţă şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut rău în timp ce era audiat la DNA Piteşti, fiind învinuit într-un dosar de fraudă.
UPDATE. Audierile au început la DNA Piteşti. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă. Preşedintele Constantin Nicolescu a suferit un puseu de tensiune. Conform reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, preşedintelui CJ Argeş i s-a făcut rău în biroul procurorilor, iar medicii au fost solicitaţi prin 112 să vină la sediul DNA. În jurul orei 9.45, Nicolescu a fost scos pe targă din sediul DNA şi urcat într-o ambulanţă, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. "Acum este într-o stare relativ bună, este stabilizat. Noi ştim că i s-a făcut rău în timp ce era în sediu, iar acum îl vom duce la spital, unde va fi investigat", a declarat medicul de pe Ambulanţă care l-a preluat pe Nicolescu, citat de mediafax.ro.
Pe 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău la Tribunalul Argeş. Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis. Echipa medicală multidisciplinară care l-a tratat pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, în 27 ianuarie, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei. Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis în 30 ianuarie.
Astăzi, înainte de intrarea la audieri, Nicolescu a declarat că a fost citat în calitate de învinuit într-un dosar privind o investiţie realizată în 2009 de CJ Argeş. "Deocamdată se pare că sunt învinuit, cred că astăzi aflăm despre ce e vorba (...). Acum să văd care sunt acuzaţiile', a spus preşedintele CJ Argeş. El a precizat că procurorii anticorupţie anchetează, încă din anul 2010, modul în care a fost construit podul de peste râul Argeş, de la Căteasca. "Dumneavoastră cunoaşteţi, podul e făcut, celălalt e căzut, iar în condiţiile astea trebuie să răspund la întrebări. O să răspund, că aşa e legea, nu mă dau deoparte de la răspunderea legală. (...) Ştiţi cum e în viaţă, dacă nu faci nimic, nu ai cum să greşeşti. Dacă mai şi faci câte ceva, e clar că o să găseşti vreo virgulă, vreun punct, ceva, nelalocul lui, că ceva există, nu ne chemau aşa. Există un dosar acolo, noi am dat toate documentele, au documentele aici, o să vedem acum ce ne spune', a declarat Nicolescu, citat de Agerpres.
Liderul PSD Argeş a sugerat că noua acţiune a DNA ar avea legătură cu referendumul pentru demiterea preşedintelui României. "Cred că am greşit mult cu referendumul ăsta. Am greşit procentul, nu am făcut 60% şi am făcut 55%. Dar m-am şi autodenunţat ieri, aşa că nu cred că mai e o problemă', a spus Constantin Nicolescu. Întrebat dacă are emoţii în legătură cu audierile, preşedintele CJ Argeş a negat. "Ce să mai am emoţii? Oricum sunt în mâna lor", a afirmat Nicolescu.
Şase angajaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, printre care şi Constantin Nicolescu, sunt citaţi astăzi la DNA Piteşti. Percheziţia care a dus la încetarea activităţii Consiliului în cursul zilei de ieri este parte a unui dosar separat din cel al lui Nicolescu, în care baronul local a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. În iunie 2010, se inaugura cu mare fast cel mai lung pod din Argeş, care asigură legătura între autostrada A1 şi DN 7 Piteşti-Bucureşti.
Construit în nouă luni, în loc de un an şi jumătate, podul a fost îndelung lăudat de Nicolescu, numit şi "Baronul Roşu". Investiţia a fost realizată din fondul Solidaritatea, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Phare. Autorităţile locale nu au putut preciza atunci cât a costat construcţia podului. Lucrarea a fost încredinţată firmei Zeus, aceeaşi societate care a renovat şcolile afectate de inundaţii din judeţ, dar care nu au fost inundate niciodată. Jumătate din lucrare a ajuns la firma TCCIND.
De-a lungul timpului, ambele societăţi au primit mai multe contracte din partea CJ. Soluţia tehnică aprobată prin proiect a fost modificată de Zeus SA, astfel încât costurile s-au majorat cu aproape 5 milioane de lei (un milion de euro), bani achitaţi de Consiliu. Într-un raport din 2011 al Ministerului Dezvoltării şi ajuns la DNA se arată că "deşi au existat lucrări executate încă din luna aprilie 2010, decontate parţial prin devizul situaţiei de plată din luna martie, nu au fost găsite note pentru comenzi suplimentare şi nici avize pentru acestea, având în vedere că au fost executate în afara proiectului iniţial".
Ieri, supărat că a fost chemat de acasă de la şase dimineaţa, vicepreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), a declarat: "Suntem foarte nemulţumiţi din cauza acestor percheziţii".
Primarii mai multor localităţi argeşene au dat declaraţii privind lucrările executate de firmele favorite
"Vicele de la judeţ" se plânge că nu mai poate face licitaţii