Evenimentul Zilei > Actualitate > Baronul Niculae Bădălău şi moartea unui poliţist, o poveste despre care vorbește în șoaptă un sat întreg
Baronul Niculae Bădălău şi moartea unui poliţist, o poveste despre care vorbește în șoaptă un sat întreg

Baronul Niculae Bădălău şi moartea unui poliţist, o poveste despre care vorbește în șoaptă un sat întreg

Poliţistul Marius Buturugaru, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit împuşcat în cap pe un drum din câmp, care se face  lateral din DC 187, drum de ţară care urmează cursul râului Argeş, la mai puţin de 2 kilometri de ieşirea către A1, din satul Căscioarele. Tânărul poliţist a fost ajutor de şef de post în comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, comună din care face parte şi satul la marginea căruia a fost descoperit cadavrul.

Cu toată durerea din suflet, polițistul de 29 de ani a decis să divorţeze. Ana Maria a fost imediat de acord. Totul s-a petrecut discret, la notar. În urmă cu o lună, însă, Marius a vrut să se împace cu fosta lui soţie. O iubea atât de mult, încât era dispus să şteargă cu buretele infidelitatea. Nu s-a întâmplat aşa.

Pe 26 noiembrie, Marius Buturugaru şi-a pus capăt zilelor.

 Inimioarele negre

În urmă cu 5 zile, Ana Maria Băcanu a postat pe contul ei de facebook o fotografie în care arată foarte zâmbitoare şi care are o explicaţie ciudată: „Negrul este culoarea mea fericită”, urmată de o inimioară neagră.

Putem presupune că în acea zi, Marius a mai avut o discuţie cu soţia lui, iar aceasta, pentru a-l necăji, a făcut această postare.

Acum, pe contul ei de fb nu mai scrie că este avocat stagiar, ci doar că locuieşte în Bucureşti.

 De ce minte comunicatl poliţiei?

În urma acestui eveniment tragic, Poliţia a dat un comunicat oficial: „Ajutorul şefului de post din comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, a fost găsit împuşcat în cap, joi, 26 noiembrie. Un trecător a observat pe DC 187, la ieşirea din localitatea Găiseni către Căscioarele, că într-o maşină se află o persoană plină de sânge şi a alertat autorităţile.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că este vorba de ajutorul şefului de post din localitatea Găiseni, un bărbat în vârstă de 29 de ani care se afla în timpul liber, în maşina personală, împuşcătura în cap fiind produsă cu arma din dotare.

Poliţistul a fost încadrat din sursă externă în luna ianuarie a anului 2017, în funcţia de ajutor de şef post, la Postul de Poliţie Găiseni, judeţul Giurgiu.

Din punct de vedere psihologic, poliţistul a fost evaluat la data de 26 iulie 2017”.

Iată nepotrivirile. Poliţistul a fost găsit mort nu la ieşirea din Găiseni către Căscioarele, ci la câţiva kilometri distanţă, la ieşirea din Căscioarele către A1. Maşina nu a fost găsită pe DC 187, şosea asfaltată şi circulată, pentru că face legătura cu autostrada, ci pe un drum de ţară lateral, cam la 500 de metri distanţă de drumul asfaltat. Marius Buturugaru nu a fost angajat din sursă externă în 2017, ci a făcut şcoala de agenţi de poliţie de la Câmpina şi lucrază de mulţi ani în poliţie.

De ce aceste nepotriviri? Mai ales, de ce minciuna cu angajarea acum doi ani din sursă externă?

Locul unde a fost descoperită maşina cu cadavrul arată că Marius Buturugaru a ales acel loc pustiu pentru a-şi pune capăt zilelor. Asta presupune premeditare şi contrazice ipoteza că a vorbit cu soţia sau din alt motiv care l-a tulburat, brusc a luat decizia să-şi pună capăt zilelor.

Pe de altă parte însă, anchetatorii au spus că nu a lăsat nici un bilet de adio, aşa cum se întâmplă de regulă în astfel de cazuri.

Semne de întrebare care trebuie lămurite de anchetă.

 

PAGINA ANTERIOARA