Evenimentul Zilei > Politica > Bărbatul snopit din BĂTAIE în sediul Poliţiei Târgu Jiu, cere DAUNE de 300.000 de euro
Bărbatul snopit din BĂTAIE în sediul Poliţiei Târgu Jiu, cere DAUNE de 300.000 de euro

Bărbatul snopit din BĂTAIE în sediul Poliţiei Târgu Jiu, cere DAUNE de 300.000 de euro

Ion Cucăilă, gorjeanul care în urmă cu peste un an a fost bătut în mod barbar chiar în sediul Poliţiei Târgu Jiu, a cerut în instanţă daune de 300.000 de euro. El a scăpat cu viaţă, doar pentru că a fost operat la timp şi a avut nevoie 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit Gazeta de Sud, procesul se află pe rolul instanţei din Târgu Jiu, unde doi poliţişti din cadrul Poliţiei Târgu Jiu şi un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj sunt judecaţi pentru tentativă de omor. Judecătorul a hotărât să vizioneze imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la sediul instituției-

Cei trei oameni ai legii sunt poliţiştii Nelu Popescu şi Ionuţ Cătălin Radu, precum şi jandarmul Alin Ion Văduva. Iniţial, procesul nu părea să aducă vreo surpriză, mai ales că cei trei şi-au rezervat dreptul la tăcere în faţa judecătorilor.

Avocații victimei vor să se îndrepte și împotriva unui martor, tot om al legii, care a început să uite din declaraţiile date la audieri în faţa procurorilor, când a decis să-și apere colegii. Următorul termen al procesului este programat pe 10 decembrie, când va fi audiat ofiţerul de serviciul care se afla în post când s-a petrecut incidentul, respectiv pe 5 septembrie 2013.

Din motive care nu au fost făcute publice, oamenii legii au decis să rupă tăcerea în instanţa de judecată şi să răspundă la întrebările judecătorilor. La ultimul termen, gestul celor trei de a rupe tăcerea se pare că nu le-a fost deloc favorabil, mai ales după ce inculpatul Alin Ion Văduva, angajat al Jandarmeriei Gorj, a declarat sub jurământ că polițistul Nelu Popescu l-ar fi lovit pe Ion Cucăilă cu bastonul și cu piciorul în piept, chiar în sediul Poliției Târgu Jiu.

„În dimineaţa zilei de 5 septembrie 2013, cei trei inculpaţi, în sediul Poliţiei Târgu Jiu, au agresat pe partea vătămată Cucăilă Ion, din Târgu Jiu, lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei“, precizează Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: