Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbatul care a ucis 7 pacienți dintr-un spital nu va răspunde penal
Bărbatul care a ucis 7 pacienți dintr-un spital nu va răspunde penal

Bărbatul care a ucis 7 pacienți dintr-un spital nu va răspunde penal

Bărbatul care a ucis 7 pacienți dintr-un spital din Buzău nu va răspunde penal pentru faptele sale. Legiștii au stabilit că acesta nu avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

Buzoianul de 38 de ani fusese internat de bunăvoie la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca pentru etilism cronic, la mijlocul lunii august. În noaptea de 17 spre 18 august 2019 acesta s-a ”înarmat” cu un stativ metalic pentru perfuzii și a lovit 13 pacienţi, dintre care şapte au decedat.

Deși a încercat să fugă după comiterea faptelor, se pare însă că nu a avut discernământ, a stabilit Comisia de expertiză neuropsihiatrică. ”Autorul faptelor nu răspunde penal, Parchetul a primit raportul de expertiză neuropsihiatrică, comisia a stabilit că acesta a săvârşit fapta fără discernământ, pe fondul unor crize epileptice şi a unor afecţiuni preexistente”, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Parchetului, primul procuror-adjunct Valerică Văsâi.

Astfel, L.N., care urma să fie trimis în judecată pentru infracţiunea de omor calificat, tentativă la omor calificat şi distrugere, va fi internat pe o perioadă nedeterminată la Secţia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au stabilit iniţial că în noaptea de 17 spre 18 august 2019, L.N. în vârstă de 38 de ani, ce se afla internat voluntar în Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca datorită unor afecţiuni medicale cauzate de consumul de alcool, cu un stativ metalic pentru perfuzii, a lovit trei pacienţi din acelaşi salon cu el, care au decedat.

Ulterior, acesta a început o cursă prin celelalte saloane, unde a mai lovit alţi 10 pacienţi, patru dintre ei decedând ulterior. După comiterea faptei, bărbatul a încercat să fugă din spital, însă a fost prins de un echipaj de poliţie aflat într-o altă misiune în acest loc. Având în vedere raportul Comisiei de expertiză neuropsihiatrică, procurorii vor trimite documentul spre confirmare la Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”.

Amintim și că, la numai câteva zile de la comiterea faptei, procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Buzău, au dispus extinderea urmăririi penale in rem, sub aspectul infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, față de angajaţii spitalului.

Sursa: Agerpres.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: