Potrivit Agerpres, în octombrie 2015, Scott Flanders, directorul general al Playboy Enterprises, plecat între timp de la revistă, a explicat că decizia de a renunța la fotografiile nud vizează extinderea audienței grupului.

 

În luarea deciziei, responsabilii revistei se simţeau încurajaţi de succesul noii versiuni a site-ului, care prezenta deja doar femei îmbrăcate, chiar dacă lejer.

Numărul din ianuarie/februarie 2016, cu starleta Pamela Anderson pe copertă, a fost ultimul care a curprins femei dezbrăcate în paginile sale. Totuși, rețeta nu a avut succes.

Fotografiile nud vor reveni în numărul din martie/aprilie 2017, a anunţat fiul fondatorului Hugh Hefner, Cooper Hefner, în vârstă de 25 de ani. El l-a înlocuit pe tatăl său în funcția de director de creație.

De altfel, Cooper Hefner s-a arătat încă de la început împotriva deciziei de a renunța la imaginile nud, explicând că ea este contrară filosofiei Playboy.

"Eu sunt primul care să recunoască că modul în care revista prezenta nuditatea era unul depăşit, însă a renunţa total la ea a fost o greşeală", a scris el luni pe contul său de Twitter.

În luna martie 2016, presa din SUA a relatat că Hugh Hefner (90 de ani) şi societatea de investiţii Rizvi Traverse – acționarii principali ai grupului – doresc să vândă revista, însă de atunci nu s-a mai aflat nimic despre intenţiile acestora sau despre eventualele oferte.

Te-ar putea interesa și: