Evenimentul Zilei > Actualitate > Barbarie și prăpăd. Puterile ce răspândesc groaza. Au scăpat de execuție. FOTO
Barbarie și prăpăd. Puterile ce răspândesc groaza. Au scăpat de execuție. FOTO

Barbarie și prăpăd. Puterile ce răspândesc groaza. Au scăpat de execuție. FOTO

Film de groază reușit. Aproape de a fi osândiți să piară fără urmă, mii de români au scăpat ca prin minune din fața mâniei naturii. Din fericire, nicio victimă umană nu a fost raportată, în urma dezastrului din Brăila și Galați.

O furtună puternică a lovit din plin, miercuri seară, orașele Brăila și Galați. În câteva zeci de minute, aproximativ 30 de copaci au fost distruși, 10 arbori au căzut pe autoturismele localnicilor, pe care le-au și avariat, alături de fire de electricitate. Locuințele românilor au fost distruse, însă, din fericire, nicio victimă umană nu a fost raportată.

COD PORTOCALIU în Brăila. Totul a fost distrus

Câteva zeci de minute, orașul Brăila s-a aflat sub cod portocaliu nowcasting de furtună. Fenomenele extreme au făcut prăpăd. Grindina de mari dimensiuni a distrus tot ce a prins în cale, iar copacii doborâți de rafalele puternice de vânt au distrus mașini și locuințe. Cablurile de tensiune au fost rupte.

Două străzi în localitatea Lacu Sărat și o stradă din Brăila au rămas fără curent electric din pricina copacilor care au rupt firele de electricitate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea”, au fost raportați „între 25 si 30 de copaci căzuți, 10 copaci căzuți pe mașini, 8 copaci căzuți pe carosabil, pe cabluri și clădiri”. Statisticile sunt, însă, dinamice.

Acoperișul unui bloc de opt etaje, smuls de vânt

În Galați, din cauza furtunii și rafalelor agresive de vânt, un acoperiș al unui bloc de opt etaje a fost smuls de pe clădire. Ulterior, acesta a căzut peste mai multe mașini, pe care le-a avariat.

De asemenea, o copertină tip terasă a fost smulsa de vânt și agățată în cablurile electrice. Pompierii și un echipaj de la Electrica au intervenit la fața locului și au reușit eliberarea firelor de curent.

Oamenii sunt îngroziți de urgiile naturii, însă sunt mulțumiți că au scăpat cu viață. În multe zone din România, vijeliile au provocat multe pagube materiale. Lucrurile nu se îmbunătățesc nici în următoarele zile.

Astfel, joi, după ora 12.00 și vineri și sâmbătă, România se va confrunta cu mase de aer preexistente ce vor determina vijelii puternice în cea mai mare parte a teritoriului.

Sistemele noroasă vor fi foarte bine organizate, potrivit meteorologilor. Cantitățile de apă vor depăși, la nivel local, în urma ploilor, 70 de litri pe metrul pătrat. În aceste condiții, se ridică și problema situațiilor de natură hidrologică.

Canicula rămâne prezentă. Se anunță, astfel, valori de 38-39 de grade Celsius, însă potrivit experților, temperatura resimțită va fi peste 42 de grade.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: