Evenimentul Zilei > Actualitate > Bani pentru magazine
Bani pentru magazine

Bani pentru magazine

Spar, Bricostore, Real, Baumax sau Carrefour sunt doar cativa dintre retailerii europeni care au anuntat planuri mari pentru Romania in acest an.

Investitiile in magazinele ce vor acoperi pana si cele mai mici orase din tara vor depasi 100 de milioane de euro. Unul dintre cele mai dinamice lanturi este Spar, o companie olandeza care isi propune sa-si extinda in acest an reteaua din Romania cu inca 20 de locatii, prima unitate urmand sa fie deschisa la inceputul lunii martie la Hateg.

Investitia se va ridica la 20 de milioane de euro. Iar Kaufland are in plan sa aloce 300 de milioane de euro pentru extinderea retelei din Europa Centrala si de Est.

La concurenta pe piata de produse do-it-yourself, austriecii de la Baumax vor mai deschide cinci magazine, in timp ce francezii de la Bricostore au in plan alte doua.  

Lantul Carrefour se extinde anul acesta cu inca trei magazine – doua la Cluj si unul la Iasi – in timp ce rivalii germani de la Real isi propun ca pana la sfarsitul lui 2008 sa ajunga la un numar de 21 de magazine.

Piata autohtona de retail ar putea deveni cu atat mai concurentiala anul acesta cu cat gigantul britanic Tesco isi face de ceva timp planuri serioase de atac pentru Romania si Bulgaria.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: