Evenimentul Zilei > Actualitate > Radu Banciu: „Dacă aş fi fost eu preşedinte…”
Radu Banciu: „Dacă aş fi fost eu preşedinte…”

Radu Banciu: „Dacă aş fi fost eu preşedinte…”

În cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, realizatorul a vorbit despre discursul susţinut de ambasadorul american în Romania, Hans Klemm.

Banciu nu rezistat foarte mult şi a criticat imediat discursul ţinut de acesta cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

”La suprafață domnul Klemm. Păcat că într-o țară atât de liberă cum se pretind a fi Statele Unite mai există un astfel de limbaj de lemn și absolut gratuit.

Dacă dumneavoastră vreți să încurajați relațiile cu România, lăsați-i pe români să circule în Statele Unite fără vize. Eu, dacă aș fi fost președintele României, niciun cetățean american nu intra în România fără viză. Asta era răspunsul meu la această politică execrabilă a Statelor Unite față de România. La fel și pentru Canada.

Atunci când venea vorba despre aceste vize, te puricam la sânge de nu te vedeai. Niciun turist american nu intra în România până nu era puricat la sânge de statul român. Asta aș fi făcut, în rest eram cel mai deschis om din lume apropo de relația cu Statele Unite”, a comentat Banciu.

”Atât timp cât românul trebuie să se ducă să se căciulească la Ambasada Statelor Unite și ăia să-și bată joc de el ca un câine, niciodată un cetățean american nu era binevenit aici. Asta ar fi însemnat să le răspundem americanilor cu demnitate, să le demonstrăm că-i prețuim”, a mai spus Radu Banciu, comform b1.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: