Evenimentul Zilei > Politica > Banciu n-a iertat o politiciană care vrea o mare primărie: „E și un pic de prostie acolo”
Banciu n-a iertat o politiciană care vrea o mare primărie: „E și un pic de prostie acolo”

Banciu n-a iertat o politiciană care vrea o mare primărie: „E și un pic de prostie acolo”

Jurnalistul Radu Banciu a lansat recent la B1 Tv câteva ironii în direcţia candidatei USR-PLUS la Primăria Iași, Cosette Chichirău.

Totul a pornit de la câteva declaraţii ale numitei, care l-au intrigat pe realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu”.

Banciu nu a putut trece peste faptul că politiciana afirmase anterior că lipsa unei autostrăzi care să lege capitala Moldovei de restul țării „nu ne încurcă cu nimic”.

„La Iași, unde doamna Cosette Chichirău candidează, evident, la Primărie din partea USR-PLUS…

Ne-a și spus doamna la un moment dat, fatalistă, după câte s-au întâmplat la Iași, vorba lui nea Ovidiu… pot să sufle toți și în iaurt.

A zis la un moment dat, mai dați-o încolo de autostradă. Știm cu toții evident, și noi, și jurnaliștii de acolo, și doamna Chichirău, că nu există niciun proiect de Autostrada Unirii.

Noi de abia dacă am legiferat Unirea, că de sărbătorit n-am sărbătorit-o. A trecut anul Centenarului ca și cum n-ar fi fost, ne-a fost jenă.

(…) Ce Autostrada Unirii… și a zis bine doamna de la Iași, Cosette asta, cu nume de Chirița în Balon.

A zis clar, dar ce credeți că noi când negociem cu America de Sud, cu Asia de Sud-Est, cu Tasmania sau cu Trinidad și Tobago, ne întreabă ăia dacă avem autostradă până la Iași când aducem marfă?

Nu, bineînțeles! Cum nu vă întreabă probabil, doamna din Chirița, nici dacă aveți metrou la Iași, ca să știți că nu e interzis.

Or fi ieșenii proști, dar dumneavoastră îi luați de mai proști decât sunt ei”, a declarat Radu Banciu.

Mai departe, jurnalistul a fost şi mai dur când a spus despre Cosette Chichirău că prezintă urme „de prostie”:

„Nu înseamnă că dacă am făcut o Revoluție în 1990 – practic, să fim mai rotunzi, să înțeleagă toată lumea – nu înseamnă că acum nu trebuie să avem nicio ctitorie, nicio realizare 1.000 de ani.

De lucrurile acestea nu pomenește nimeni, nici nu îndrăznește. Doar Emil Boc a îndrăznit la Cluj, că i-a suflat lui cineva că Clujul e în expansiune, și a zis, da, mă, noi suntem oraș serios, european.

Da, sunteți oraș european, dar știți cum sunteți domnul Boc? Cum este Europa când te duci până la Budapesta. E nemaipomenit orașul, bineînțeles.

Dacă ai ajuns la Budapesta, zici că ai văzut toată lumea, dar ideea principală e să nu te duci până la Viena, că dacă ajungi la Viena ai uitat de Budapesta.

Așa e și la noi, Clujul e nemaipomenit, dar să nu te duci un pic mai încolo. (…) Niciun oraș din România nu va avea niciodată nicio construcție.

Doamna Chichirău măcar a fost sinceră, eu cred că e și prostie un pic acolo, dar în fine.

Tocmai acum, în pre-campanie, i-a anunțat pe ieșeni că oricum lucrurile acestea nu contează.

Da, e sinceritate, dar într-adevăr e și prostie, și naivitate acolo, pentru că așa trebuia să ne spuneți de 25 de ani.”

„Cosette Chichirău s-a născut și a crescut în Iași. Are 39 de ani. A absolvit Liceul de Informatică din Iași (1996) și Facultatea de Științe Economice a Universității Al. I. Cuza, (2000).

După licență a plecat la studii în Statele Unite, unde a obținut un MBA (2002) și un doctorat în finanțe (2007) la University of Massachusetts Amherst.

Cosette are 10 ani de experiență în industria financiară, lucrând la companii din Fortune 100 în calitate de analist cantitativ și de risc și ca lider de echipă pe analiza riscului portofoliilor mari și diversificate (MassMutual Financial Group, State Street Bank).

Din 2011, s-a implicat în proiecte antreprenoriale de start-up din diverse domenii, cum ar fi: finanțarea de instalații solare pentru ONG-uri, aplicații pe mobil pentru educație și activitate civică, și inovația unei platforme financiare (The RISConsulting Group, Wellington Solar).

Întoarsă în țară, Cosette dorește să contribuie la dezvoltarea industriilor moderne, a antreprenoriatului din Iași, a infrastructurii regionale și la ridicarea profilului Moldovei la București.

Consideră că cele mai importante valori sunt rațiunea și compasiunea și își dorește un echilibru între acestea în viața ei publică”, se arată pe usr.ro.

sursa: b1.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: