Evenimentul Zilei > International > Banca centrală germană spală banii murdari. E vorba despre zeci milioane de euro. Semnul că nemții își țin banii la saltea
Banca centrală germană spală banii murdari. E vorba despre zeci milioane de euro. Semnul că nemții își țin banii la saltea

Banca centrală germană spală banii murdari. E vorba despre zeci milioane de euro. Semnul că nemții își țin banii la saltea

Banca centrală a Germaniei declară că a fost invadată cu bancnote deteriorate în valoare de peste 50 de milioane de euro (59 de milioane de dolari), după inundațiile care au lovit o parte a țării în iulie.

Germanii încă tind să își țină banii la saltea şi să folosească numerar mai mult decât oamenii din multe alte țări europene. Bani plini de nămol, peste 50 de milioane de euro, au fost predați băncii centrale din Germania după inundațiile devastatoare din iulie.

Bundesbank a precizat că foarte mulți oameni au venit să predea bancnote care au fost îmbibate cu apă sau contaminate cu petrol și noroi, după ce apele revărsate au afectat mai multe zone ale țării.

Aceasta, în condițiile în care la banca centrală ajung în medie, într-un an, bancnote deteriorate în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro.

Bancnotele euro îmbibate și mucegăite așteaptă să fie uscate la Bundesbank din Mainz, Germania, miercuri, 1 septembrie 2021. Banca centrală a Germaniei spune că a fost inundată cu peste 50 de milioane de euro (59 de milioane de dolari) bancnote deteriorate după inundații mortale care au lovit o parte a țării în iulie. Bundesbank a declarat miercuri că persoanele fizice și băncile au predat note care au fost îmbibate de inundații și deseori contaminate cu petrol, canalizare sau noroi. (Boris Roessler / dpa prin AP)

Persoanele fizice au predat bancnote îmbibate cu apă şi pline de nămol

Banii deteriorați sunt uscați, prelucrați și apoi distruși într-un centru din Mainz care analizează banii falsificați și deteriorați

Banca a spus că centrul primește de obicei bancnotele deteriorate în valoare de 40 de milioane de euro pe an. Anul acesta, a primit 51 de milioane de euro din zonele afectate de inundații din vestul Germaniei între mijlocul lunii iulie și sfârșitul lunii august. Ca dovadă că germanii au rămas de modă veche, şi încă tind să folosească numerar mai mult decât oamenii din multe alte țări europene.

După ce sunt uscate, hârtiile deteriorate sunt aplatizate, verificate și numărate. Bundesbank a declarat că a cumpărat uscătoare pentru a face față fluxului de bani murdari, menționând că este important ca bancnotele îmbibate să fie procesate  foarte repede înainte ca acestea să devină la fel de dure ca betonul.

Mai mult, cetățenii germani care predau bancnotele deteriorate primesc rambursări fără taxe suplimentare.

Reamintim că peste 180 de persoane au murit în Germania și alte sute au fost rănite în urma inundațiilor din această vară. Precipitațiile abundente au transformat micile râuri în torenți furioși, măturând case, poduri și mașini, potrivit celor relatate de  seattletimes.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: