Evenimentul Zilei > Economie > Banatul se umple de șomeri. În Arad și Timiș fabricile închid porțile, sute de oameni rămân fără locuri de muncă
Banatul se umple de șomeri. În Arad și Timiș fabricile închid porțile, sute de oameni rămân fără locuri de muncă

Banatul se umple de șomeri. În Arad și Timiș fabricile închid porțile, sute de oameni rămân fără locuri de muncă

Peste 500 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă, în Arad, după ce mai multe companii din județ au anunțat că se retrag din România. Reprezentanții acestora au informat deja Forțele de Muncă.

Numărul celor disponibilizați trece puțin peste 550 de persoane. Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, Marinel Henteş, a declarat, pentru Agerpres, că instituţia a primit notificări de concedieri colective de la câteva companii. Două dintre companiile care şi-au anunţat închiderea activităţilor sunt cu profil textil, o fabrică de lenjerie de corp din Zona Industrială Curtici-Arad, o altă fabrică de articole de îmbrăcăminte, dar fac dispoinibilizări colective și o companie din domeniul comerţului sau companii cu activități de  transport, fabricarea mobilei, servicii de alimentaţie, comerţ cu maşini şi echipamente sau activităţi de intermediere monetară. Potrivit reprezentantului AJOFM Arad, șomerii nu au motive de panică, în acest moment fiind libere peste 2000 de posturi. „Subliniem faptul că în judeţul Arad există cerere de forţă de muncă din partea angajatorilor, fiind disponibile în acest moment 2.275 de locuri de muncă vacante în diverse meserii, astfel că persoanele disponibilizate au posibilitatea de a se reintegra uşor pe piaţa forţei de muncă”, a spus Marinel Henteş, conform sursei citate.

Anunțul arădenilor vine la câteva zile distanță după ce o cunoscutpă fabrică de încălțăminte din județul Timiș, localizată la Lugoj, a anunțat că închide porțile, iar 663 de angajaţi îşi vor pierde serviciul.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.