Balaurul Bode are tractul intestinal lent.

Era un balaur mare, care scotea flăcări pe nări, pe ochi şi pe urechi, iar bieţii săteni nu numai că nici nu se gândeau cumva să i se împotrivescă, dar nici măcar nu îndrăzneau să vorbească despre el, decât cu mare teamă.

Dar asta a fost odată, demult, când balaurii erau balauri şi mâncau pe nerăsuflate fetele care le erau date ca tribut. Fete despre care nu mai auzea nimeni, niciodată, nimic, odată ce le înghiţea balaurul cel care fumega ca un furnal.

Acum, cum spuneam, nici balaurii nu mai sunt ce au fost cândva. Bunăoară, ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode. Când a aflat despre nenorocirea care s-a petrecut la Oneşti, dar mai ales despre felul în care subalternii domniei sale şi-au dat timp de cinci ore cu stângul în dreptul, până ce doi oameni nevinovaţi, care aşteptau să fie salvaţi, au fost ucişi sub ochii poliţiştilor incapabili să-i ajute, a devenit brusc balauros.

A început să scoată flăcări pe nări şi pe gură şi, nervos, i-a înghiţit pe şeful IPJ Bacău, pe adjunctul său, dar şi pe şefii miliţienilor de la Oneşti. I-a înghiţit aşa, dintr-o răsuflare, întocmai cum făcea balaurul din vechime cu fetele care îi erau aduse drept tribut.

Numai că spre deosebire de acel balaur, balaurosul Lucian Bode s-a dovedit a avea tractul intestinal mult mai lent. Pentru că după ce i-a înghiţit pe miliţieni şi a venit vremea să defecheze, i-a scos pe partea cealaltă aproape neatinşi. Ba chiar pe unul atins chiar de noroc.

Crima de la Onești. Cei doi muncitori luați ostatici și măcelăriți ar fi putut fi salvați de un coleg

Din demiterile pe care le urla Lucian Bode de la tribuna din minister, nu a mai rămas nimic. Şeful IPJ Bacău, după ce a fost defecat bun şi nevătămat, a plecat în concediu, ca să-i treacă de sperietura pe care a tras-o. Ce-i drept, nu se va mai întoarce, când şi-o veni în fire, la vechiul post. Pentru că s-a dovedit incapabil. A fost retrogradat de la Bacău la Bucureşti, ca şef de cabinet la un grangur la fel de capabil ca el din IGPR. Pentru asta, este capabil.

Balaurul Bode are tractul intestinal lent

Tot doar cu sperietura traversării tractului intestinal al balaurului Bode s-a ales şi adjunctul de la Bacău. Funcţia pe care o ocupa nu era chiar de tot a lui. O ocupa prin delegaţie. Delegaţie care a expirat. Aşa că Bode nu a mai avut din ce să-l demită. Astfel că miliţianul se va întoarce, frumos, pe postul pe care l-a ocupat de când se ştie.

Şi-am încălecat pe o şa, şi v-am spus povestea cu balaurul Bode şi cu cei pe care i-a mâncat fulgerând din priviri şi scoţând flăcări pe nări.

Eu zic să modificăm puţin povestea. Să mai adăugăm un element. Domnule ministru, când vreţi să o mai faceţi pe balaurul şi să mai mâncaţi câte un incompetent dintr-ăsta, încercaţi să luaţi şi un digestiv.