Evenimentul Zilei > International > Băile istorice turcești din Harrogate vor interzice scăldatul nud. Motivul este unul greu de imaginat
Băile istorice turcești din Harrogate vor interzice scăldatul nud. Motivul este unul greu de imaginat

Băile istorice turcești din Harrogate vor interzice scăldatul nud. Motivul este unul greu de imaginat

Un centru spa vechi de 124 de ani va interzice scăldatul nud, în încercarea de a „promova incluzivitatea” pentru cei care sunt de diferite categorii de sex.

Băile istorice turcești, administrate de Harrogate Council din North Yorkshire, au avut anterior opțiuni fără costume de baie la sesiunile sale de sex unic.

Cu toate acestea, echipa de conducere a propus interzicerea a ceea ce spune că este „o preocupare în ceea ce privește accesul la sesiuni pentru utilizatorii de sex unic de către cei din diferite categorii de gen, inclusiv transgender, disforie de gen și transsexual”.

Modificarea propusă a fost dezvăluită într-un raport către consiliu înainte de o decizie.

Costum de baie obligatoriu

Managerul băilor, Chris Mason, a declarat în raport că purtarea „opțională” a costumelor de baie nu ar trebui să mai fie permisă nici măcar în sesiunile de sex unic pentru bărbați și femei.

„Obligarea purtării de costume de baie la toate sesiunile de sex unic va promova, de asemenea, incluzivitatea, va permite Consiliului să își îndeplinească obligațiile de egalitate în temeiul Legii egalității și să atenueze problemele de personal în timpul sesiunilor de sex unic.”

Un sondaj care a fost realizat după ce planurile au fost făcute publice și a avut un total de 325 de răspunsuri a arătat că 92% au considerat că sesiunile complet mixte ar opri clienții să participe la băi.

Majoritatea respondenților la sondaj au spus că este necesar un „spațiu sigur” pentru bărbați și femei separat.

Planurile urmează să treacă pe la membrul cabinetului consiliului pentru cultură, turism și consilier Stanley Lumley și, dacă vor fi aprobate, acestea vor fi revizuite în șase luni.

Conducerea a încheiat sesiunile doar pentru bărbați în 2011, susținând că a fost din „motive financiare” înainte de a fi reintroduse cinci ani mai târziu, potrivit Yorkshire Live.

Apoi, anul trecut, au fost prezentate planuri pentru a renunța la toate sesiunile de sex unic, ca o reflectare a unei „egalități” mai mari în lumea modernă, dar se pare că decizia este acum stabilită pentru a fi inversată.

Descris drept „cele mai restaurate băi turcești, centrul spa a fost deschis în 1897, iar consiliul și-a preluat conducerea la sfârșitul anilor ’90.