"Baiatul meu merita sa joace la Real Madrid!"

"Baiatul meu merita sa joace la Real Madrid!"

Mariana Chivu se simte mandra ca fiul ei este cel mai curtat fotbalist.

Mariana Chivu este o mama fericita. Perspectiva pe care Cristi Chivu, fiul ei, o are, aceea de a evolua pentru Real Madrid, cel mai galonat club din lume, o face sa se simta in al noualea cer, dar ii provoaca si emotii.

„Sunt emotii pozitive”, specifica ea. „Azi-dimineata (n.r. - ieri) am vorbit cu Cristi la telefon. E in tara si nu stia nici el nimic concret. E in asteptare”, ni s-a confesat, la amiaza, mama viitorului „galactic”.

„A fost mereu serios”

Ne puteți urmări și pe Google News

Aflata acasa, la Timisoara, Mariana Chivu urmareste cu sufletul la gura rundele de negocieri care il au in centru pe Cristi: „De doua saptamani se vorbeste despre transferul lui. Sunt foarte fericita fie doar si pentru ca se vorbeste despre fiul meu. Sunt bucuroasa ca pentru Cristi se bat cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Asta se datoreaza valorii pe care el o are si la care a ajuns prin munca. Baiatul meu merita sa joace la Real Madrid! Dupa mine, el a meritat dintotdeauna sa joace la Real Madrid! A fost mereu serios si s-a ocupat cu pasiune de fotbal. Este un profesionist”.

„O cinste pentru toti romanii”

Copilaria lui Cristi a fost marcata de un singur club, Ajax Amsterdam: „Cristi tinea cu Ajax Amsterdam cand era mic. Si-a indeplinit acest vis. A ajuns la Ajax, fiind si capitanul acestei echipe. Acum nu mai stiu al carei echipa este fan. A, de fapt, stiu... E fan AS Roma (rade). Oricum, este o onoare pentru familia noastra ceea ce se intampla acum cu Cristi. E o cinste nu doar pentru noi, cei care formam familia lui, ci ar trebui sa fie pentru toti romanii!”.

Mariana Chivu se gandeste si ce-ar fi simtit sotul ei in aceste zile, daca ar fi trait: „Ar fi fost mandru de el. Acolo, sus, in Ceruri, tatal lui Cristi e linistit. Baiatul lui nu l-a dezamagit niciodata si n-o va face nici de-acum incolo vreodata”. Nici Diana Chivu, sora fotbalistului, nu scapa niciun episod din „telenovela Chivu”.

„Pana si el e depasit de toate evenimentele din ultimele zile. Luni era dat ca sigur la Inter, acum e la Real Madrid. Oricum, Cristi merita sa joace la orice echipa din lume. A ajuns la un nivel inalt. Daca as fi eu presedinte de club, l-as cumpara si l-as vinde apoi pe bani mai multi (rade). N-am insa atatia bani. Cristi merita toti banii care se vor da pe el, sunt convinsa”, ne spune Diana despre „comoara” evaluata la 18 milioane de euro.

Diana conduce o revista de turism, „Expert Traveler”, unde Cristi scrie un editorial in fiecare numar.

Negocieri pe sub masa

Comision de 3 milioane de euro pentru fratii Becali?

Suparati ca marii rivali de la Real Madrid le-au luat fata in privinta negocierilor cu romanul Cristi Chivu, oficialii de la FC Barcelona au dezvaluit cateva detalii picante referitoare la aceasta mutare.

Intr-un articol intitulat „Tot adevarul despre transferul lui Chivu”, cotidianul iberic „Sport” noteaza ca Txiki Beguiristain, directorul sportiv de la Barca, a confirmat faptul ca fratii Becali, impresarii romanului, au fost cointeresati financiar de mutarea lui Chivu la Inter. „Se pare ca, lucrul cel mai important, Inter este dispusa sa-i plateasca lui Giovanni Becali, managerul juca-  torului, trei milioane de euro, iar Barca nu vrea acest lucru”, a scris „Sport”.

Victor Becali a replicat sec: „Vom primi si noi bani pentru acest transfer, dar totul va fi legal”.

Asa cum anuntase inca de marti patronul Massimo Moratti, Internazionale Milano a oficializat ieri faptul ca s-a retras de la negocierile pentru Cristi Chivu, notificand acest lucru printr-un fax remis catre AS Roma.

Cotidianul catalan „Sport” sustine ca fundasul Cristi Chivu isi doreste sa evolueze la Barcelona. „Mijatovici (n.r. - directorul sportiv de la Real Madrid) a pus milioanele pe masa si i-a convins pe oficialii de la Roma.

A sosit insa ora ca romanul Chivu sa demonstreze ca dorinta sa este mai puternica decat banii”, adauga „Sport”. Gruparea madrilena a oficializat oferta de 18 milioane de euro, bani ce ar urma sa fie achitati in trei sau patru rate.

Rosella Sensi, administrator-delegat la AS Roma, a anuntat aseara ca a acceptat oferta de la Real Madrid, precizand ca realizarea transferului depinde acum numai de Chivu.

Pe de alta parte, agentul Victor Becali a declarat la postul de televiziune Sport.ro ca propunerea facuta de madrileni fundasului roman este nesatisfacatoare. „Oferta de la Real Madrid este mult sub cea facuta de Inter Milano”, a spus Becali. (Marius Chican) Hagi, interviu in „As”

„Cristi Chivu este pregatit sa faca saltul”

Gheorghe Hagi, fost jucator la Real Madrid si FC Barcelona, a vorbit despre posibilul transfer al fundasului Cristian Chivu in paginile cotidianului „As”, jurnalul de casa al „galacticilor”.

Actualul antrenor de la Steaua Bucuresti considera ca, daca-l va achizitiona pe roman, gruparea condusa de Ramon Calderon se va alege cu „un lider innascut” si „un jucator polivalent”, pregatit sa faca mutarea din Il Calcio in Primera Division. Va prezentam alaturat traducerea interviului acordat de „Rege” in „As”.   

AS: Ce credeti despre transferul lui Chivu la Real Madrid? Gheorghe Hagi: Chivu este un lider innascut. A demonstrat acest lucru la Ajax, la Roma, in nationala Romaniei si cred ca va face la fel si la Real Madrid.

Ca fotbalist, cum l-ati descrie? E un jucator polivalent, care poate evolua pe trei posturi diferite, fundas lateral, central si mijlocas. Ceea ce il defineste e personalitatea pe care o are pe teren. Nu oricine poate ajunge in Olanda si la 21 de ani sa fie capitan la Ajax.

Ce credeti despre duelul dintre Inter, Barcelona si Real Madrid pentru a-l transfera pe Chivu?Este normal ca jumatate din Europa sa incerce sa-si adjudece serviciile lui. Cine nu l-ar dori in echipa sa? Este greu sa gasesti jucatori precum el, mai ales ca are mari calitati tehnice.

Credeti ca va putea trece usor de la fotbalul italian la cel spaniol?Nu va avea niciun fel de probleme. Cristi este pregatit pentru a face saltul spre Spania.

Ati fost singurul jucator roman care a purtat tricoul echipei Real Madrid. Pentru mine este o mandrie ca am jucat doi ani la Real Madrid. Am amintiri frumoase. Apoi a fost Barcelona, un loc care a fost de asemenea pe gustul meu. Mi-a facut placere ca am putut juca in Spania. Sincer, pentru mine ar fi fost dificil sa-l sfatuiesc pe Cristi pe care dintre cele doua echipe sa o aleaga.

Mai mult ca sigur, Chivu va fi antrenat de Bernd Schuster, o veche cunostinta a dumneavoastra. N-am jucat alaturi de Schuster, dar il cunosc si sunt convins ca va face treaba buna ca antrenor la Real Madrid. A adunat multa experienta din cariera de fotbalist. Si ca antrenor a facut performanta. Nu cred ca va resimti vreo presiune pentru ca va antrena o echipa atat de mare.

Atras de "sticla"

Cristi isi alege iubitele de la televizor Cristi Chivu are „priza” la fetele care apar la televizor. Noua iubita a fundasului este Adelina Elisei (foto), prezentatoarea Stirilor Sportive de la postul Antena 3. In trecut, Chivu s-a iubit cu Andreea Raicu, pe care a remarcat-o tot pe „sticla”, la Prima TV.

Fotbalistul nesocoteste sfaturile primite de la impresarii sai, Ioan si Victor Becali. In repetate randuri, cei doi i-au spus jucatorului sa nu-si aleaga iubita dintre vedetele TV. Mariana Chivu, mama fotbalistului, ne-a spus ieri ca a aflat din presa despre noua partenera a baiatului ei.

Ceausescu s-a opus Dobrin n-a fost lasat la Madrid Nicolae Dobrin putea fi, in 1972, primul jucator roman de la Real Madrid, daca fostul dictator Nicolae Ceausescu nu s-ar fi opus tranzactiei. Santiago Bernabeu, fostul presedinte al „albilor”, a venit personal in Romania pentru a trata transferul fotbalistului emblematic de la FC Arges, dar a facut cale intoarsa fara niciun rezultat.

Se spune ca oferise doua milioane de dolari si promisese ca va plati instalatia de nocturna de la stadionul din Pitesti, dar Ceausescu a refuzat pentru ca se temea de un precedent periculos, care ar fi provocat un val de cereri de la alti jucatori valorosi pentru transferuri in strainatate.