Evenimentul Zilei > Social > Badea îl apreciază pe Arafat, dar ultimul atac spune altceva: „O măsură idioată!”
Badea îl apreciază pe Arafat, dar ultimul atac spune altceva: „O măsură idioată!”

Badea îl apreciază pe Arafat, dar ultimul atac spune altceva: „O măsură idioată!”

Mircea Badea continuă războiul replicilor cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Rafat, cu privire la internarea asimptomaticilor în acest context pandemic.

Recent, prezentatorul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3 a reacţionat în emisiunea „Sinteza zilei”, moderată de colegul său, Mihai Gâdea. Subiectul care i-a atras interesul lui Mircea Badea a fost legat de două vedete implicate în proiecte ale Trustului Intact, Alina Pușcaș și Andrei Ștefănescu. Recent, ei au fost externaţi din spitalele în care fuseseră internaţi, iar Mircea Badea nu şi-a putut cenzura uluirea cu privire la acest aspect.

Amintim că Alina Pușcaș și Andrei Ștefănescu fuseseră testaţi pozitiv cu Covid-19 şi li s-a transmis să se interneze chiar dacă erau asimptomatici. De altfel, Andrei Ștefănescu a fost marți seară la Antena 3 și a povestit prin ce a trecut. Mircea Badea a reacţionat spunând că în momentul în care vezi un om sănătos care a avut coronavirus, în sensul că nu a avut simptome, tendința este să crezi că nu este periculos.

„Depistarea asimptomaticilor în România a dus la un efect prost. Să-l văd, de exemplu, pe Andrei Ștefănescu la televizor care ne-a zis că nu a simțit nimic, dar i-au spus doctorii că i-au fost afectați plămânii…

Şi că a stat în spital din această cauză… Este foarte greșit din punct de vedere al percepției.

S-o văd pe Alina Pușcaș ca o divă în față la corturile medicale, neavând practic nimic, dar fiind internată că avea Covid-19, nu face decât să amprenteze percepția publică în ideea că este vrăjeală și că oamenii sunt ținuți degeaba în spital.

Cumva pare că pe Andrei Ștefănescu l-au convins că e bolnav. Este foarte greșit ce a făcut România… E singura țară din lume care a făcut această cretinitate.

Internarea asimptomaticilor este o măsură idioată care nu a dus decât la carantinarea absolut sporadică, întâmplătoare, a asimptomaticilor.

Dacă autoritățile din România s-ar fi concentrat la implementarea măștii și a distanțării, deja lucrurile ar fi rezolvate”, a Badea.

Anterior acestei intervenţii, Badea avusese mai multe schimburi de replici cu Arafat, cu privire la oportunitatea internării asimptomaticilor. Mai multe detalii despre părerile complet diferite ale celor doi, care au dus la nişte momente tensionate puteţi citi AICI şi AICI. Ulterior, Badea a ţinut să precizeze că îl apreciază pe Arafat, dar asta nu înseamnă că se dă la o parte când vine vorba de o dezbatere vie cu aceasta.

Realizatorul emisiunii „În gura presei”, a ținut să clarifice nu există niciun război între ei, dar folosirea unor cuvinte precum „cretinitate” şi „măsură idioată” spun altceva.

Chiar dacă n-a rostit nume, Badea a ţintit clar autorităţile care se ocupă de problema pandemiei de coronavirus în România.

Concluziile pot fi trase de la sine în contextul în care Arafat se află în prima linie de combatere a epidemiei fiinf şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.