Evenimentul Zilei > Social > Badea a atacat PSD mai dur ca niciodată. N-a scăpat nici PNL: „Sunt sovietici.”
Badea a atacat PSD mai dur ca niciodată. N-a scăpat nici PNL: „Sunt sovietici.”

Badea a atacat PSD mai dur ca niciodată. N-a scăpat nici PNL: „Sunt sovietici.”

Realizatorul emisiunii „În gura presei” (Antena 3), Mircea Badea, a criticat în termeni duri PNL şi PSD

Badea crede că PNL poate veni cu o lege care să încheie perioada de „vid legislativ” în care carantinarea, izolarea sau internarea asimptomaticilor nu mai sunt reglementate.

„CCR a venit și a spus un lucru absolut de bun simț, previzibil și observabil de pe Lună, fără ochelari și anume:

nu poți să restrângi drepturi și libertăți fundamentale ale omului prin ordin de ministru, chiar dacă pe el îl cheamă Nelu.

Deci cine voia să restrângă drepturi și libertăți fundamentale trebuia să facă o lege care să fie aprobată de Parlament.

Şi nici măcar Parlamentul, atenție, nu putea să depășească niște limite stipulate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului și de decizii ale Curții de la Strasbourg.

N-am nicio îndoială că ăștia vor veni cu o mizerie de lege în Parlament. Sigur, o să vedem dacă pesediștii, ca de obicei, vor fi aparatul de vot al sovieticilor.

Măcar atunci, pe bună dreptate, vor fi acuzați că sunt sovietici”, a declarat Badea duminică, în emisiunea „În gura presei”.

Amintim că recent, premierul Ludovic Orban a recomandat cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri din epidemie.

Liderul de la Palatul Victoria a recomandst românilor să acționeze responsabil: „CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor.”

În interviul de la Digi24, Orban a mai spus: „E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile CCR, să acționeze responsabil, ca până acum.

Chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament.” Moderatorul l-a întrebat dacă invită oamenii să nu țină cont de CCR.

„Să țină cont de regulile normale și firești în astfel de situații”, a fost reacţia şefului Guvernului.

Referitor la această temă, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a taxat în termeni duri declaraţiile premierului:

„Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziți-l și spuneți-i că țara nu e o crâșmă!”

sursa: antena3.ro

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: