CAUZĂ. Pofta de ciocolată este dată de anumite bacterii care trăiesc în intestine, consideră cercetătorii elveţieni, citaţi de publicaţia „Washington Post“.
Aceste microorganisme sunt prezente numai la anumite persoane, de aceea nevoia de a mânca ciocolată nu apare la toată lumea. Studiul a monitorizat 11 bărbaţi care nu consumau ciocolată şi 11 bărbaţi sănătoşi care mâncau zilnic produse din cacao. După cinci zile în care toţi participanţii la studiu au consumat aceleaşi alimente, li s-au făcut analizele de sânge şi urină. Oamenii de ştiinţă au observat o serie de diferenţe între substanţele din organism, cauzate de existenţa unor tipuri diferite de bacterii, a explicat Sunil Kochhar, de la Centrul de Cercetare Nestle din Elveţia. Rezultatele cercetării ar putea fi folosite pentru punerea la punct a tratamentelor împotriva obezităţii.