Evenimentul Zilei > Economie > Bacșișurile hotelierilor: maximum 8% din încasări
Bacșișurile hotelierilor: maximum 8% din încasări

Bacșișurile hotelierilor: maximum 8% din încasări

Patronii din turism s-au pus de acord asupra impozitării bacșișului. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat vineri că este de acord cu fiscalizarea şi impozitarea bacşişului, cu mențiunea ca acesta să fie calculat la un procent de maximum 8% din veniturile obţinute din activități specifice, în conformitate cu prevederile legale.

Ministerul Finanţelor Publice a organizat, joi, o dezbatere publică cu privire la proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

La afinalul dezbaterii, oficialii FPTR, care au fost reprezentați la discuții de doi vicepreşedinţi: Istrate Nicolae şi Ion Andrei, au transmis concluziile.

„De la bun început, reprezentanţii FPTR au menţionat că sunt de acord cu fiscalizarea şi impozitarea bacşişului, conform art. 2^3 alin.(1) din Proiectul Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum şi  pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu următoarele propuneri, motivate, după cum urmează:

Proiectul de act normativ menţionat anterior, să fie trimis spre analiză şi avizare Ministerului Turismului; angajatorii care deţin structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, să poată înregistra  un procent de maxim 8% din veniturile obţinute din această activitate ca sume asimilate bacşişului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaţilor in conformitate cu prevederile legale”, arată FPTR într-un comunicat de presă.

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: